Kisah Bagaimana Mama Jatuh Cinta dengan Shaklee

Selasa, Jun 20, 2017 Mie Normi 0 Comments


Assalammualaikum... Hai semua, hr nie rasa nak berkongsi cerita, Cerita Cinta Pandang PertaMa Mie... hehehehehe

Kalau nak tahu kisah cinta apa, haaa boleh la baca kisah selanjutnya nie

Nie bukan nk cerita cintakan org tau, tp bagaimana cintakan sesuatu yg berjaya menawan hati nie...
.
Mula berkenalan bila pregnant #aina, masa tu hb low, mcm2 doc bekalkan ms pregnant dulu utk naikkan hb... akhirnya en hubby bw balik si hijau n si putih (vita lea, vita c n ostematrix shaklee)... masa tu takut nak mkn, sbb mak pesan jgn mkn sebarangan time pregnant... heheheheh
.
Akhirnya cuba juga, Alhamdullilah OK result darah, bonus plak tu, gosok gigi pun dh  x berdarah, kejang kaki @ simpul biawak pun xdak ... syukur sgt..

.

Bila genap sj tarikhnya, lahirlah baby bambam #aina seberat 3.55kg... Syoknya time tu bila #aina nie tak kena langsung demam kuning @ jaundis...
.

Pada usia 3 bulan Allah bagi ujian sikit, baby #aina disahkan pneumonia... Ya Allah sedihnya rasa hati nie, mula la berikthiar dgn omega plak dan dalam Masa yg sama mama amalkan full set bf shaklee...
.
Aina kerap sgt demam dan perlu bergantung dgn nebulizer.... Dengan ikthiar, Alhamdullilah #aina bebas nebulizer diusia setahun....
.
#aina nie juga ekzema yg teruk, masih juga berikthiar dgn herbal blend dan basic H shaklee, tidak lupa juga omega utk mslh ekzema dia

.
Dalam masa yg sama, si #alif anak sulung mama, selalu demam  dek kerana tonsil, disebabkan kerap sgt tonsil #alif nie bengkak, so mama ikthiar dengan nutriferon, chew vita c dan mealshake, tidak lupa jg omega... klu ikutkan jika demam lebih dari 3 kali setahun disbb tonsil doktor mmg suggest utk operate buang tonsil tu, tp Alhamdullilah berikthiar dengan shaklee #alif makin sihat... setahun sekali je demam disbbkn tonsil
.

So nie la Kisah cinta pandang pertama mama dan anak2 ... semoga kami sekeluarga trus sihat, dan juga rezeki dpt fully breastfeeding... Rezeki dari Nya

.

Kalau2 ada yg sama masalah dgn mama, blh la cuba berikthiar dgn shaklee..... 👉 blh jalan2 tgk kisah mama disini www.normimz.com

0 ulasan: