Sakit Urat : Sakitnya bila diserang Sakit Urat

Khamis, Ogos 03, 2017 Unknown 0 Comments




Nak buat macam mana nie, bila duduk nak bangun pun susah, bila berdiri lama-lama nak duduk pulak masalah... Pernah tak korang dengar mak-mak atau ayah-ayah merungut cam nie?? Nie semuanya berpunca dengan masalah Sakit Urat.


Kesian tengok kan, nak solat pun susah sebab Sakit Lutut, Sakit Pinggang, Sakit Kaki (lenguh-lenguh). Pendek kata serba serbi tak kena bila badan nie diserang sakit urat.


Sebenarnya ada penyelesaian untuk masalah nie, kalau diamalkan betul-betul InsyaAllah masalah nie boleh diatasi. Ok Mie tak mau nak cerita panjang-panjang la hari nie, meh nak kongsi apa yang boleh kita amalkan untuk atasi masalah nie. Disini Mie nak cadangkan dua vitamin yang boleh mengatasi masalah nie, yang pertama kita boleh amalkan OSTEMATRIX dan yang kedua OMEGA GUARD. Jom kita tengok apa fungsi kedua-dua vitamin nie


Fungsi Ostematrix dan Omega Guard

  • Boleh Mengatasi Masalah Sakit Sendi 
  • Boleh Mengatasi Masalah Lenguh Urat
  • Boleh Mengatasi Masalah Kebas-Kebas
  • Boleh Mengatasi Masalah Sakit Badan 
  • Boleh Mengatasi Masalah Pedih Tapak Kaki 

Testimoni pengguna yang telah berjaya atasi masalah ini  


Alhamdullilah, 
ibu mertua sudah boleh solat berjemaah di masjid, 
masalah tidak boleh duduk dan berdiri dengan lama 
yang beliau hadapi 
dapat diatasi dengan mengamalkan Omega






Alhamdullilah, 
Masalah sakit tumit yang dihadapi beliau dapat diatasi
setelah mengamalkan Omega secara konsisten 

Alhamdullilah,
selepas mengamalkan ostemarix, masalah tulang belakang yang selalu sakit semakin baik 
setelah amalkan 3 botol ostematrix
operation tak perlu lagi dijalankan, jalan pun dah tak bongkok lagi 
Syukur ya Allah dengan perubahan ini.







Jadi untuk atasi masalah ini sakit urat dan sendi ini, eloklah berikthiar dengan Ostematrix dan Omega. Macam mana nak dapatkan vitamin nie, senang je boleh buat belian disini




Belian ini hanya boleh dilakukan dengan menggunakan kad kredit, akan tetapi bagi yang tiada kad kredit, korang juga boleh membuat belian menggunakan kad debit (maybank shj)

atau nak mudah dan ingin perkhidmatan secara COD, korang boleh hubungi terus Mie melalui whatsapp di sini Saya Nak Order Set Sakit Urat dan untuk info lebih lanjut dan ingin membuat pembelian, boleh hubungi disini 

Saya Nak Order

Normi MZ
010.3694948

0 ulasan:

Kisah Bagaimana Mama Jatuh Cinta dengan Shaklee

Selasa, Jun 20, 2017 Unknown 0 Comments


Assalammualaikum... Hai semua, hr nie rasa nak berkongsi cerita, Cerita Cinta Pandang PertaMa Mie... hehehehehe

Kalau nak tahu kisah cinta apa, haaa boleh la baca kisah selanjutnya nie

Nie bukan nk cerita cintakan org tau, tp bagaimana cintakan sesuatu yg berjaya menawan hati nie...
.
Mula berkenalan bila pregnant #aina, masa tu hb low, mcm2 doc bekalkan ms pregnant dulu utk naikkan hb... akhirnya en hubby bw balik si hijau n si putih (vita lea, vita c n ostematrix shaklee)... masa tu takut nak mkn, sbb mak pesan jgn mkn sebarangan time pregnant... heheheheh
.
Akhirnya cuba juga, Alhamdullilah OK result darah, bonus plak tu, gosok gigi pun dh  x berdarah, kejang kaki @ simpul biawak pun xdak ... syukur sgt..

.

Bila genap sj tarikhnya, lahirlah baby bambam #aina seberat 3.55kg... Syoknya time tu bila #aina nie tak kena langsung demam kuning @ jaundis...
.

Pada usia 3 bulan Allah bagi ujian sikit, baby #aina disahkan pneumonia... Ya Allah sedihnya rasa hati nie, mula la berikthiar dgn omega plak dan dalam Masa yg sama mama amalkan full set bf shaklee...
.
Aina kerap sgt demam dan perlu bergantung dgn nebulizer.... Dengan ikthiar, Alhamdullilah #aina bebas nebulizer diusia setahun....
.
#aina nie juga ekzema yg teruk, masih juga berikthiar dgn herbal blend dan basic H shaklee, tidak lupa juga omega utk mslh ekzema dia

.
Dalam masa yg sama, si #alif anak sulung mama, selalu demam  dek kerana tonsil, disebabkan kerap sgt tonsil #alif nie bengkak, so mama ikthiar dengan nutriferon, chew vita c dan mealshake, tidak lupa jg omega... klu ikutkan jika demam lebih dari 3 kali setahun disbb tonsil doktor mmg suggest utk operate buang tonsil tu, tp Alhamdullilah berikthiar dengan shaklee #alif makin sihat... setahun sekali je demam disbbkn tonsil
.

So nie la Kisah cinta pandang pertama mama dan anak2 ... semoga kami sekeluarga trus sihat, dan juga rezeki dpt fully breastfeeding... Rezeki dari Nya

.

Kalau2 ada yg sama masalah dgn mama, blh la cuba berikthiar dgn shaklee..... 👉 blh jalan2 tgk kisah mama disini www.normimz.com

0 ulasan:

Alhamdullilah dalam masa 14 hari sahaja, tyroid dah tak ada... Syukur

Selasa, Jun 06, 2017 Unknown 0 Comments






Testimoni pesakit tiroid, apa kata beliau...... 

" Normal.. Ein dah tak ada tyroid lagi 
Kata doktor dah tak payah makan ubat doktor lagi..
Just makan supplement yan Ein makan tu ja (vivix)
Haah ... Alhamdullilah sangat-sangat, padahal baru 14 hari makan vivix..
Syukur.. Aminnn "



Jom tengok macam mana vivix nie membantu pesakit tiroid :

  1. membantu dalam mengawal metabolisme, penuaan dengan memperbaiki enzim SIRT 1
  2. Membantu dalam meningkatkan fungsi tiroid dengan meningkatkan rembesan TSH melalui enzim sirtuin (SIRT 1), memberi kesan baik ke atas metabolisme
  3. Membantu dalam menormalkan sistem imun (tiroid nie barkait rapat dengan penyakit imun 
  4. Membantu dalam mengurangkan keradangan dan mencegah keradangan 
  5. Membantu dalam memperbaiki tenaga dari peringkat sel lagi (mitokondria)

0 ulasan:

Shaklee Bagi Kereta?? Biar betul nie...

Jumaat, April 21, 2017 Unknown 0 Comments

Kalau sebut pasal MLM saja mesti tunjuk kereta free kan?? Tapi betul ke dalam shaklee pun dapat kereta..

Haaaa jangan panik dulu, sebenarnya bila dah join shaklee nie memang akan layak dapat car bonus, so tak kisah la samaada nak beli kereta ataupun tidak

Kelayakan utama untuk dapat car bonus perlulah naik rank supervisor dahulu, mudahkan tapi tak la semudah abc sahaja, perlu ada usaha dan bersungguh sungguh jika inginkan segala kelebihan yang ditawarkan oleh pihak shaklee nie..

So macam mana?? tak nak join ke?? selalu dengar bonus duit je kan, sebenarnya macam yang shaklee tawarkan bila kita join perniagaan menjual produk shaklee nie

Nak tau lebih lanjut.... boleh contact Mie ok 010.3694948

0 ulasan:

Dapat apa JOIN SHAKLE??

Rabu, April 19, 2017 Unknown 0 Comments


Assalammualaikum wbt

Selamat Petang semua.....


Ramai yang bertanya dengan Mie, apa yang Mie dapat sepanjang join shaklee nie.... Haaa meh sini nak bagi tau, macam-macam yang mie dapat ok

Sebelum nie Mie pernah tulis entry pasal nie, jemput baca lanjut disini OK... 
nie adalah salah satu sebab yang Mie dapat bila join shaklee nie, tak perlu keluar duit pun untuk beli vitamin keperluan sendiri tau.

Selain itu juga, apa yang best lagi adalah 
dengan hanya menggunakan modal yang rendah dan tidak perlu keluar rumah pun kita menjana pendapatan, haaaa elok sangat la klu suri rumah nak join nie, macam Mie plak memang bekerja, tapi dengan peluang yang shaklee bagi nie, tak membebankan langsung kerja yng sedia ada... 
Itu juga salah satu sebab 


0 ulasan:

Rawatan Ketika Terkena Chicken Pox

Isnin, April 03, 2017 Unknown 0 Comments







Pernah dengar Chicken Pox? Chicken pox selalunya mudah dijangkiti, jadi apa kata hari nie kita berkenalan sikit berkaitan Chicken Pox ni ok...
Beberapa persoalan berkaitan Chicken Pox yang anda perlu ketahui
Apakah Komplikasi Chicken Pox??
✔️boleh meninggalkan parut hodoh pada kulit
✔️pneumonia akan terjadi dan jika teruk boleh mengakibatkan kematian
✔️keradangan pada otak
Siapakah Golongan Yang Berisiko Tinggi Jika Terkena Chicken Pox??
✔️bayi yang baru lahir
✔️ibu hamil
✔️mereka yang mempunyai imun rendah
Bagaimana Cara Rawatan Chicken Pox??
✔Anda perlu ️minum banyak air untuk elakkan badan dehidrat
✔️ambil paracetamol untuk menurunkan demam
✔️sapu krim seperti calamine losyen
✔️sapu herbal blend
✔️jauhkan makanan bergaram
✔️jauhkan makanan bersitrus
Selain dari atas, anda juga boleh mencuba Set Chicken Pox ini

0 ulasan:

Akhirnya Hamil setelah 10 tahun menanti

Rabu, Mac 08, 2017 Unknown 0 Comments

Seronoknya hati ini bila mendapat berita gembira, kedatangan "orang baru" ...

Penantian berakhir bilamana segala ikthiar dan usaha membuahkan hasil...

Ikuti testimoni pengguna yang berjaya hamil dengan mengamalkan vivix 



Jika anda ingin berikthiar hamil dengan vivix, anda boleh hubungi saya

Pn.Mie : 010.3694948

0 ulasan:

Anak Menangis Bila Tengok Emak Dah Boleh Bangun dan Buat Kerja

Rabu, Februari 22, 2017 Unknown 0 Comments





Emak ... Emak... Hati anak mana yang tidak tersentuh bilamana melihat emak mereka selalu tidak sihat...Segalanya untukmu emak...

Kaki emak tidak kebas lagi
Emak makin sihat dan ceria
Diabetis emak dari 18 turun ke 9.1
Emak dah boleh bangun dan buat kerja

Gembiranya hati seorang anak, sehingga mengalir air mata melihat emak semakin sihat 

Syukur ALHAMDULILLAH.... berikthiar dengan VIVIX, harga bukan lagi ukuran 


Saya menangis tengok emak, menangis sebab tak tau nak cakap apa, bila tengok emak dah boleh buat kerja dan berjalan ...

Kalau tidak sebelum nie mak asyik mengadu sakit badan, sakit kepala dan kebas kaki....

Jangan biarkan ibu anda juga begini, berikthiar la segera dengan vivix...
InsyaAllah vivix dapat membantu, inginkan info lebih lanjut hubungi talian ini ...

Mie : 010.3694948

0 ulasan:

Suami Isteri Mahu Sihat, Buat Pilihan Tidak Bergantung Dengan Steroid Sahaja

Jumaat, Februari 17, 2017 Unknown 0 Comments





Testimoni berikthiar dengan VIVIX


Selain steroid untuk melawan penyakit kami, kami memilih VIVIX untuk sembuh dari penyakit kami 

Suami saya mengalami Slipdisc sehingga tidak boleh bangun 
dan saya pula diserang Bell Palsy secara tiba-tiba





Di dalam entry sebelum nie juga Mie ada menceritakan lebih lanjut mengenai Slipdisc, ketahui lebih lanjut mengenainya, dan bagaimana ia boleh dirawat 

Vivix juga mampu merawat Bell Palsy yang telah dihidapi selama berpuluh tahun, bagaimana?? ikuti lebih lanjut di sini 


Jika vivix pilihan anda, hubungi segera untuk info lanjut..... 
Mie : 010.3694948

0 ulasan:

Tanda² Paru² Berair, Jangan Ambil Mudah

Isnin, Februari 13, 2017 Unknown 0 Comments

Salam semua, hari nak syer sikit Info sihat dengan semua ok..
.
apa tu paru-paru berair, betul ka paru2 berair nie berpunya daripada mandi malam???
.
Sebenarnya tak dak kaitan pun dengan mandi malam
.
Paru2 berair nie terjadi bila mana "alveoli" dipenuhi dengan air, haaaa apa dia plak la alveoli nie kan, alveoli adalah kantung dalam paru-paru yang membenarkan oksigen & karbon monoksida untuk bergerak dalam peredaran darah & paru-paru ....
.
Bagaimana ia terjadi???  Ia berpunca daripada jangkitan bakteria, virus dll...
.
Pesakit selalunya akan sukar bernafas dan pernafasan terganggu...
.
Haaaa jom tengok plak apa tanda-tanda bila kena paru2 berair nie, jangan ambik mudah tau
1. Kena batuk teruk
2. susah bernafas
3. demam
4. dengupan jantung laju
5. hilang selesa makan
6. rasa lemah badan
7. sakit dada

Untuk mengatasi masalah nie, pengambilan #vivix sangatlah digalakkan..

Macam mana vivix membantu, dalam vivix nie ada resveretrol, yang bertindak sebagai agen anti radang dan keradangan paru-paru dapat dibaik pulih ... dan ..... dalam vivix juga ada purple carrot yang bertindak sebagai antiviral dan antibakteria
nak berikthiar dengan #vivix.... wa mie ok 010.3694948
#twinpackvivixpromo
#pengedarshakleeperlis
#fungsivivix

0 ulasan:

Padah Amalkan VIVIX, Sendiri Tanggung Akibatnya..

Isnin, Februari 06, 2017 Unknown 0 Comments




Hai.. Selamat petang semua...

Makin kecoh sekarang nie, bercerita kesan dan padah amalkan vivix nie...

Jom tengok apa dah jadi dengan mereka nie







0 ulasan:

Sengsara Gastrik Kronik 10 Tahun Terubat Secara Tak Sengaja

Khamis, Januari 26, 2017 Unknown 0 Comments

Sengsara Gastrik Kronik 10 Tahun Terubat Secara Tak Sengaja? Biar Betul... from iReach HD on Vimeo.


Testimoni Pesakit Gastrik Puan Farahana yang  sengsara gastrik hampir 10 tahun terubat secara tidak sengaja...
Alhamdullilah 

Jom tonton apa yang beliau lakukan....

0 ulasan:

Set Pencuci Rumah Selamat Tanpa Bahan Kimia

Jumaat, Januari 20, 2017 Unknown 0 Comments

Dalam menjaga kebersihan rumah, kita juga perlu memilih set pencuci rumah yang selamat dan tanpa bahan kimia

Set Pencuci pilihan Mie sekeluarga adalah set daripada produk shaklee.... Produk shaklee bukan hanya vitamin saja tau, set pencuci pun ada juga

Nie pengalaman Mie sendiri setelah menggunakan set pencuci shaklee nie...

..... hasil yang Mie dapat setelah menggunakan Basic H yang terkenal dengan pelbagai kegunaannya, lantai yang dimop dengan basic H sangat la bersih dan selamat bila baby merangkak ..

... hand dishwash shaklee pula sangat la bagus, dan dapat memelihara tangan, sangat sesuai untuk wanita yang kulit sensitif... Mie juga gunakan hand diswash ini...

...laundry shaklee memang terbaik, penggunaan yg tahan lama dan yang paling penting ia memelihara fabric kita... pakaian bayi juga sesuai menggunakan sabun ini...

0 ulasan:

Benarkah Milkbooster Pilihan Ibu Masa Kini

Selasa, Januari 17, 2017 Unknown 0 Comments









Salam semua, korang perasan tak bila cakap je pasal milkbooster, mesti akan keluar iklan yang gempaq macam nie kan...



1. susu melimpah ruah
2. stok sampai xmuat peti sejuk

3. dapat kumpul 1000 oz dlm pantang





agak-agak  kalau tak betul cara pengambilan milkbooster tu, boleh ke dapat hasil macam dekat atas tu??? 

Ramai ibu-ibu yang menyusukan bayi zaman sekarang nie akan memilih milkbooster dalam menjayakan dunia penyusuannya.


Jadi hari nie saya akan berkongsi mengenai milkbooster daripada produk shaklee. Bagi saya milkbooster jika tidak betul pengambilannya mungkin tidak akan membantu langsung didalam proses menghasilkan susu ibu yang banyak..


Sebab tu la saya akan guide customer saya yang ambik set penyusuan shaklee dengan cara yang betul, teknik yang betul... perlu ada supply dan demand... dan yang paling penting milkbooster yang diambil itu akan membantu ibu sentiasa sihat dan cergas, baru la susu yang dihasilkan meriah, banyak dan berkhasiat....


so nak pesan dsini klu nak beli milkbooster shaklee cari la pengedar (SID) yang boleh guide sehingga berjaya proses @ tempoh BF tersebut tau...

Kalau nak info lebih lanjut tentang set penyusuan nie boleh la refer disini >>SET PENYUSUAN SHAKLEE<<


dan jika berminat nak tau lebih lanjut mengenai tips dan panduan penyusuan susu ibu boleh la klik disini >>TIPS DAN PANDUAN PENYUSUAN SUSU IBU<<


jom kita tonton apa yang terjadi terhadap ibu ini, bilamana dia dalam dilema stok susu tidak cukup 







Kalau anda perlukan set penyusuan dan konsultasi secara percuma anda boleh cari saya, saya juga amalkan shaklee dan berjaya fully bf baby sehingga 2 tahun...Alhamdulillah



Mie :0103694948

0 ulasan:

Set Ibu Hamil Selamat dan Berkesan

Isnin, Januari 16, 2017 Unknown 0 Comments

Setiap wanita yang hamil inginkan yang terbaik untuk bayi di dalam kandungan, ibu-ibu akan menjaga kesihatan agar bayi yang dikandung juga sihat semasa di dalam kandungan.

Ibu-ibu yang hamil juga disarankan mengambil vitamin seperti Vitamin B, Vitamin C, Kalsium dan juga makanan yang tinggi nutrisi

Nie pengalaman Mie sendiri semasa mengandung, vitamin shaklee menjadi pilihan hati masa, jom tengok apa yang Mie amalkan adalah :

Vita Lea
~ Pengambilan Vita Lea nie adalah untuk mengelakkan kekurangan HB (hemoglobin blood) semasa mengandung

Vitamin C
~ Vitamin nie perlu untuk mengelakkan rekahan kulit perut akibat daripada pembesaran bayi

Ostematrix
~ Ini adalah merupakan kalsium, penting sangat untuk pertumbuhan bayi di dalam kandungan
~ Bagus juga untuk mengelakkan sembelit ketika hamil
~ Dapat mengurangkan kekejangan kaki ketika hamil

Vitamin B
~Membantu dalam tumbesaran janin

0 ulasan:

Set Kecantikan Pilihan Hati, Mudah dan Selamat Digunakan

Jumaat, Januari 13, 2017 Unknown 0 Comments




Set Kecantikan yang selamat digunakan akan menjadi pilihan hati kaum hawa, betul tak?? Bukan apa, risau jugakan jika set yang digunakan tu akan mendatangkan kesan sampingan kepada kita...

Meh hari nie Mie perkenalkan Set Kecantikan yang selamat digunakan oleh semua kaum Hawa yang inginkan kecantikan bermula dengan penjagaan dari dalam dan juga luaran.


Vitamin yang dicadangkan sebagai Set Kecantikan adalah :



Vitamin C
  • Vitamin C mampu meningkatkan keanjalan kulit dan juga penjagaan kulit kerana vitamin C shaklee mengandungi kolagen 


Vitamin E
  • Bertindak sebagai antioksidan dan mengurangkan kulit menjadi kedut


B-Complex
  • Membantu dalam mengurangkan kesan berminyak pada wajah dan juga mengurangkan kulit agar tidak menjadi kusam
  • Mengurangkan stress yang boleh menyebabkan jerawat pada wajah 


GLA Complex
  • Bertindak dalam menstabilkan hormon 
  • Membantu dalam mengekalkan kelembapan kulit wajah 


Jika akak-akak,ibu-ibu sekalian ingin mendapatkan Set Kecantikan nie, boleh terus hubungi saya ok ....
Mie : 010.3694948


0 ulasan:

Jeragat Semakin Pudar dengan Set Jeragat Shaklee

Jumaat, Januari 06, 2017 Unknown 0 Comments

0 ulasan:

Set Jerawat

Rabu, Januari 04, 2017 Unknown 0 Comments




Salam semua...hai...

Siapa dekat sini pernah kena jerawat?? Tak selesakan bila ada jerawat nie.... Jom kita tengok apa yang kakak ini lakukan setelah 7 tahun terseksa dengan kehadiran jerawat nie



3 Cara Berkesan Menghilangkan Jerawat


1. Buang atau cuci segala toksin dalam badan kerana ia bertindak
    membersihkan darah kotor.
2. Rawat dengan pengambilan Set Jerawat Shaklee secara
    konsistan.
3. Penjagaan kulit seperti menggunakan masker dari Set Jerawat
    Shaklee.


Set Jerawat Shaklee.





Alfalfa membuang toksin dalam badan , maka proses pertama untuk menghilangkan jerawat adalah dengan detoks dulu....
Ada banyak lagi kelebihan alfalfa nanti Kak Zura kongsi dalam entri lain ok.





Vita-C bertindak sebagai antioksidan & menghasilkan sintesis kologen.Ia menghalang kotoran luaran seperti pencemaran & toksin yang menyebabkan jerawat.Cegah dulu labih baik dari merana.








ESP bertindak menghasilkan sel-sel baru bagi kulit.ESP amat berkesan untuk merawat kulit yang rosak akibat jerawat.






Vita-E membantu mengurangkan masalah jerawat kerana ia bertindak memperbaiki peredaran darah serta perbaiki tisu. Ia juga amat berkesan untuk mengurangkan parut dan memelihara kesihatan kulit...awet muda.











0 ulasan: