Rawat Gastrik Hanya dengan Soya

Jumaat, Oktober 14, 2016 Unknown 0 Comments
Assalammualaikum...

Semua org pernah alami gastrik, Mie sendiri juga pernah kena gastrik. Tak tau nak cakap macam sakitnya bila dah mula kena tu.

Gastrik nie sebenarnya terjadi apabila selaput dalam perut mengalami keradangan atau membengkak. Jenis Gastrik yang menyerang dan sembuh dalam waktu yang singkat dipanggil gastritis akut.

Manakala gastrik berpanjangan dan kerap sehingga bertahun-tahun adalah gastritis kronik. Jom kita tengok lagi macam mana ia terjadi.

Bagaimana penyakit gastrik terjadi ?

TEKANAN (stress), rangsangan atau tindak balas bahan kimia daripada ubat, makanan dan jangkitan bakteria boleh menyebabkan pembengkakan di kawasan permukaan perut.

Pembengkakan yang timbul akibat daripada tindak balas setempat ini menyebabkan seseorang itu mendapat gastritis atau lebih dikenali sebagai gastrik.

Sebenarnya gastrik nie boleh dirawat dengan ubat ataupun secara semulajadi, Mie ambik tindakan merawat gastrik nie secara semulajadi. ESP Shaklee menjadi pilihan hati.

Jom kita tengok macam mana ESP boleh membantu dalam merawat gastrik

ESP ini yang kaya dengan kacang soya terpilihnya, bersifat alkali dan mampu membantu meneutralkan lebihan asid hidrolik yang dirembeskan oleh kelenjar perut tadi. Malah, ESP ini juga mengandungi kandungan protein yang tinggi boleh membantu sistem pencernaan bekerja dengan baik kerana sistem pencernaan kita mula 'bekerja' apabila wujudnya unsur protein dalam perut.

Selain itu, nutrien yang terdapat didalam ESP ini juga mampu membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat hakisan oleh asid hidrolik sewaktu proses pencernaan itu berlaku.


Disini Mie kongsikan juga testimoni pesakit Gastrik yang telah sembuh setelah 10 tahun menderita


Kepada sesiapa yang mempunyai masalah gastrik, dan ingin mencuba untuk berikthiar, boleh la cuba ikthiar dengan ESP nie.

Sebarang info boleh hubungi Mie di talian 010.3694948

0 ulasan: