Omega 3 Makanan Terbaik Untuk Otak

Isnin, Oktober 24, 2016 Unknown 1 Comments
Pernah tak dengar iklan susu kanak-kanak yang berbunyi begini “Ternyata sel-sel otaknya sedang berhubung!” ini adalah kerana susu kanak-kanak tersebut perlu ditekankan mengenai peranan dan fungsi DHA dan EPA untuk otak.
Tahukah anda bahawa kekurangan zat ini ternyata akan meningkatkan risiko untuk menghidapi alzhemier dan menjejaskan kapasiti memori anak anda. Tapi jangan pandang remeh terhadap omega nie ye, sebab orang dewasa juga memerlukan khasiat ini kerana struktur dan fungsi otak diperlukan seumur hidup.
Omega 3 terdapat didalam minyak ikan dalam bentuk EPA dan DHA. Antara ikan tersebut adalah tuna, salmon dan sardin yang mengandungi kandungan minyak ikan yang tinggi dan juga turut mengandungi Omega 6.

Kebanyakkan sumber omega 3 datangnya daripada ikan.
Selain itu, vitamin B3, B6 dan B12 di dalam minyak ikan juga meningkatkan ketajaman fikiran. Masyarakat Jepun yang gemar menikmati menu ikan mentah dari sushi dilihat mempunyai pencapaian akademik yang tinggi.
Jadi tidak hairanlah kenapa saintis mula tertarik untuk mengkaji budu malah masyarakat Jepun juga telah mula meminati budu. Apa pendapat pembaca dari Pantai Timur semua? Selain dari ikan, khasiat ini juga boleh didapati dari minyak soya, biji labu dan minyak kacang walnut.Kenapa Omega Guard Shaklee adalah Omega 3 yang terbaik

Omega Guard Sumber Minyak Ikan Omega 3

Omega Guard dihasilkan dari minyak ikan berkualiti dengan cara penyulingan yang dikawal ketat. Dah hasil minyak ikan ini adalah sangat berkualiti.

Kenapa berkualiti? 


Dari segi perbezaan omega guard dan minyak ikan biasa. Omega guard ni dibuat dari minyak ikan terpilih dari laut dalam yang mana ia mengalami proses penyulingan 3 peringkat bagi memastikan tiada sebarang sisa toksik ada dalam minyak ikan itu.

Maklumlah ikan laut dalam ni biasanya tercemar dengan toksik, merkuri dan bahan kimia lain. 

Laut juga sering dijadikan tempat membuang sisa bahan kimia, ada tumpahan minyak dan sebagainya. 

Maka sebab itu anda nak makan minyak ikan boleh, tapi pastikan jenama itu ada jaminan bebas dari bahan kimia macam omega guard shaklee.

Kena bijak memilih, jika salah pilih minyak ikan maka seolah anda hanya membuang wang dengan melabur pada minyak ikan tidak tulen.


Jaminan PENYULINGAN 3 PERINGKAT hanya diberikan oleh omega guard shaklee.

Jom pilih omega guard shaklee untuk anak anda....

Untuk info lanjut hubungi Mie di talian 010.3694948

1 ulasan: