Kembali Sihat Setelah 10 Tahun Derita Kanser Paru-Paru

Khamis, Ogos 18, 2016 Unknown 0 Comments
Assalammualaikum…

Selalu juga kita dengar pasal kanser paru-paru nie kan, tapi kita kurang info bagaimana kanser ini terjadi betul tak? Hari nie Mie nak kongsi sikit mengenai penyakit nie dan apakah tanda-tanda kanser paru-paruKanser Paru-Paru


Kanser paru-paru ini akan terjadi apabila berlakunya ketidaknormalan unit di dalam tubuh, iaitu sel.  Tubuh kita akan sentiasa membuat pemeriksaan dan keseimbangan di dalam proses pembahagian sel untuk menghasilkan sel-sel baru.

Gangguan yang berlaku terhadap proses ini akan menyebabkan pertumbuhan sel tidak terkawal dan akhirnya akan terhasil pepejal yang dikenali sebagai tumor.

Jom kita tengok sifat yang ada pada penyakit nie, kalau korang nak tau tumor ini mempunyai dua sifat iaitu benign dan malignant. Bila kita bercakap mengenai kanser, ia akan merujuk kepada sifat malignant.

Tumor jenis benign ini selalunya boleh dikeluarkan dan tidak akan merebak ke bahagian badan yang lain.

Manakala tumor jenis malignant pula akan tumbuh secara agresif dan menyerang organ tubuh yang lain dan sel-sel tumor juga akan masuk ke dalam aliran darah serta system limfa dan kemudian menyerang bahagian tubuh yang lain.

Bagaimana kanser ini boleh merebak??


Kanser paru-paru merebak pada fasa awal pertumbuhannya, menyebabkan kanser ini dikenali sebagai pembawa maut dan juga salah satu kanser yang sangat sukar untuk dirawat.

Kanser ini juga boleh merebak ke setiap organ tubuh terutamanya kalenjar adrenal, hati, otak dan juga tulang.

90-95% kanser paru-paru ini akan terjadi pada sel epitelium. Kanser paru-paru juga dikenali sebagai kanser bronkus atau karsinoma bronkus. Kanser ini juga boleh terjadi di pleura atau dari tisu sokongan diantara paru-paru.


Tanda – tanda kanser ini adalah :

  • Batuk yang lama atau batuk kronik
  • Darah pada kahak
  • Sakit dada
  • Bronchitis yang berterusan atau jangkitan respiratori yang berulang
  • Kesukaran bernafas seperti bernafas pendek atau nafas berbunyi
  • Kehilangan berat badan secara mendadak

Kanser paru-paru boleh dirawat dengan pengambilan supplemen seperti VIVIX, jom kita tengok testimoni pesakit kanser paru-paru ini.


 - Ikuti kisah dan pengalaman beliau - 

“Saya bertemu dengan Shaklee selepas satu tahun kemoterapi saya. Ya, saya seorang yang penghidap kanser yang masih hidup. Pada awal Disember 2003, saya telah didiagnosis dengan tumor paru-paru, dan untuk lebih tepat, Germa-sel Tumor. Berita itu datang sebagai tamparan yang dahsyat kepada semua aspek dalam hidup saya kerana saya tidak pernah jangka yang saya akan didiagnosis sebagai pesakit kanser. Bahagian yang paling mencabar untuk menjadi seorang pesakit kanser adalah rawatan itu sendiri. Saya telah melalui rejim kemoterapi selama tiga bulan. Percayalah, ia adalah neraka! Mimpi ngeri yang paling teruk ialah muntah itu sendiri. Apa sahaja pergi ke perut saya, saya akan muntah dalam masa yang singkat, dan trauma itu berakhir dengan muntah darah.
Sejak itu, saya menjadi vegetarian tulen, yang bermaksud dalam diet saya, tiada daging, tiada telur, tiada susu, tiada bawang putih (kecuali Garlic Kompleks Shaklee), dan tidak ada bawang. Sebelum saya bertemu dengan Shaklee, saya benar-benar tidak bertenaga dan lesu, dan semua orang menasihati saya supaya tidak menjadi vegetarian, tetapi dari pembacaan saya dan pengalaman peribadi saya dengan pesakit, saya menyedari bahawa menjadi vegetarian adalah terbaik untuk kesihatan saya tidak begitu memuaskan.
Segala-galanya berubah selepas Shaklee datang ke dalam hidup saya pada Julai tahun ini. Bukti terbaik adalah keputusan pemeriksaan perubatan baru-baru ini saya. Selepas mengambil Shaklee selama kira-kira empat bulan, saya pergi untuk   temujanji setiap enam bulan sekali untuk pemeriksaan perubatan. Saya sangat gembira apabila mengetahui bahawa “kad laporan” saya SEMPURNA! Orang sentiasa bertanya kepada saya, “Apakah produk Shaklee yang anda ambil?” Dan jawapan saya sentiasa,” Semua! ” Memang betul, SEGALANYA, kerana ia adalah daripada makanan tambahan untuk penjagaan kulit dan penjagaan rambut, dan semua produk isi rumah, saya Shaklee-kan hidup saya.
Walau bagaimanapun, apabila saya pertama kali mula mengambil Shaklee, saya mengalami krisis penyembuhan – Saya mengalami batuk sehingga paru-paru saya meletup! Dengan kepercayaan dan keyakinan dalam produk Shaklee dan sistem imun saya sendiri saya, saya teruskan juga. Dan sekarang, saya mula menikmati masa, kesihatan dan kebebasan kewangan.
Sekali lagi, saya berterima kasih kepada Dr Shaklee untuk memberikan dunia yang terbaik, dan kerana membenarkan saya untuk benar-benar menikmati kebebasan dalam kehidupan. Terima kasih, saya sukakan anda, Dr Shaklee! Dan saya cintakan ibu bapa saya untuk semua perkara yang indah mereka memberi saya sepanjang hidup saya ”
-Master Law Chu Hian-Semoga perkongsian Mie kali nie menambahkan lagi info anda berkaitan dengan kanser paru-paru dan juga dapat membantu pesakit kanser ini sembuh dengan sepenuhnya.

Untuk maklumat lanjut hubungi Mie 010.3694948 0 ulasan: