[Testimoni] Penapis Buah Pinggang Bocor @ Nephrotic Syndrome

Ahad, Mei 29, 2016 Unknown 0 Comments
Assalammualaikum 

Hari nie Mie nak kongsi sedikit info mengenai penyakit Penapis Buah Pinggang Bocor (Nephrotic Syndrome) dan juga testimoni pesakit ini yang telah sembuh setelah ikthiar dengan vivix.

Penapis Buah Pinggang Bocor @ Nephrotic Syndrome adalah salah satu penyakit yang berkaitan dengan buah pinggang. Di dalam buah pinggang yang normal, glomeruli sejenis penapis halus di dalam buah pingang, berfungsi untuk menghalang albumin (sejeni protein) daripada keluar ke dalam air kencing 

Di dalam nephrotic syndrome, glomeruli atau penapis ini telah rosak atau bocor. Ini menyebabkan lebih daripada 3 gram protein terkeluar melalui air kencing di dalam masa 24 jam setiap hari daripada badan. Ini di panggil proteinuria. Ini menyebabkan badan kehilangan banyak protein.

Penyakit ini lebih banyak berlaku di kalangan kanak-kanak berbanding orang dewasa. Penyebab kerosakan glomeruli pada pesakit ini kebanyakkannya tidak diketahui (idiopathic. Ada juga disebabkan oleh jangkitan kuman di dalam darah seperti syphilis, penyakit autoantibodi seperti SLE (Systemic Lupus Erythematosus), penyakit darah sejak lahir seperti sickle disease dan kencing manis.


Testimoni seorang suami yang menghidap penyakit Penapis Buah Pinggang Bocor @ Nephrotic Syndrome kembali sihat setelah 3 bulan amalkan Vivix. 

"Suami saya ambik vivix lepas didiagnose Penapis buah pinggang bocor (Nephrotic Syndrome) oktober 2014. Selepas sebulan konsisten minum vivix, bacaan protein turun sedikit. Selepas 3 bulan bacaan dah negatif, dan doktor pakar netro pun dah stop semua ubat dan appointment. Alhamdullilah Ada seorang kawan saya suaminya 2 tahun bergantung dengan ubat doktor nephrotis nya masih ada lagi protein dan simptom2 dan tiada perubahan. Selepas saya cadangkan vivix, alhamdullilah sihat dah dia. VIVIX memang terbaik."
Ingin dapatkan vivix sms/whatsapp Mie : 010.3694948 untuk konsultasi

0 ulasan: