[Testimoni] Diabetis Sampai Organ Rosak Kena Dialisis, Kini Kembali Normal

Khamis, Mei 26, 2016 Unknown 0 Comments
Assalammualaikum

Perkongsian Mie hari nie adalah berkaitan dengan testimoni seorang ayah yang menghidap diabetes, perlu melakukan dialisis kerana organ dalamannya telah rosak dan berada di stage 4 akibat penyakit itu. Beliau telah kembali normal setelah mengamalkan Vivix. 

"Ayah saya adalah penghidap kencing manis sudah hampir 20 tahun. Bacaan gula dalam darah tak pernah kurang dari 13. Hasil medical check up organ dalaman ayah sudah berada di stage 4 dan perlu melakukan dialisis.

Selepas consume vivix, bacaan gula dalam darah kembali normal, dialisis tak perlu buat dan doktor ragu- ragu nak buat conclusion. yang ayah bebas diabetes. Doktor macam tak percaya yang rekod kesihatan ayah seperti orang normal tanpa masalah diabetes. Alhamdulillah " 
Jika anda adalah pesakit diabetis, anda perlu kenali tanda-tanda dan kesan penyakit ini. Anda juga boleh amalkan tips di bawah untuk mengurangkan pengambilan gula. Semoga tips ini berguna untuk anda semua. 


Tips @ 7 Langkah bijak mengurangkan pengambilan GULA  • (1) Minum air kosong bagi menggantikan minuman manis seperti air berkarbonat, air sirap dan kordial.

  • (2) Hadkan gula, susu pekat manis, susu isian pekat manis dan krimer manis kepada 1 susu teh sahaja untuk setiap cawan minuman.

  • (3) Elakkan menambah gula dalam masakan, Sediakan kuih dan kek yang rendah kandungan gula.

  • (4) Elakkan makanan dan minuman bergula di antara hidangan utama dan sebelum waktu tidur.

  • (5) Makan buah sebagai pencuci mulut bagi menggantikan makan bergula seperti kuih, kek dan bubur.

  • (6) Baca lebel dan elakkan produk yang menyenaraikan gula di bahagian awal senarai ramuan.

  • (7) Pilih produk berlabel "rendah gula" dan "bebas gula"


Jika anda ingin dapatkan vivix whatsapp Mie : 010.3694948 untuk konsultasi


0 ulasan: