Kelebihan POLYGANUM CUSPIDATUM dalam VIVIX yang perlu anda tahu

Isnin, Mei 09, 2016 Unknown 1 Comments

Assalammualaikum semua, dalam entry hari Mie nak kongsi kelebihan Polyganum Cuspidatum dalam Vivix yang perlu anda tahu. Sebelum nie Mie dah cerita tentang Anggur Muscadine dan juga European Elderberry, jadi hari nie mengenai polyganum cuspidatum pula ye. Semua orang dah tahu kan kandungan dalam Vivix, ada 4 bahan utama iaitu :  

3.Polyganum Cuspidatum
4.Purple Carrot
Polygonum Cuspidatum (knotweed Jepun) ini yang berasal dari Asia banyak ditempui di EROPAH dan Amerika Utara. Polygonum Cuspidatum adalah ibu Resvetarol. Kaya dengan Resveratrol yang berfungsi sebagai anti radang, anti kulit, anti bakteria atau anti virus yang boleh membuatkan wajah kita awet muda.

Digunakan sebagai ubat tradisional untuk merawat rambut beruban di negara China & Jepun selama lebih 100 tahun. Potensi polifenol semulajadinya adalah untuk menyokong diet yang sihat dan mampu memberi kesan positif kepada penuaan sel yang sihat.

Polyganum Cuspidatum


  • Anti-oksida yang kuat
  • Anti-inflammatory (anti-radang)
  • ️Anti-penuaan
  • Memperbaiki sel mati dan meningkatkan penghasilan sel hidup


Kelebihan, Khasiat & Fungsi Polygonum Cuspidatum


Di antara kelebihan, khasiat dan fungsi yang terkandung di dalam Polygonum Cuspidatum ialah kandungan Resveratrol yang tinggi. Kita jumpa polyganum dalam tumbuhan, tumbuhan yang memiliki antioksida dan anti penuaan.


Apa tu resveretrol?


Resveretrol adalah satu kompaun yang dijumpai dalam tumbuhan seperti Polyganum Cuspidatum dan Anggur Merah. Ia biasanya digunakan oleh tumbuhan untuk mengawal dari serangan parasit atau serangan persekitaran yang merosakkan, kiranya ia satu antioksidan untuk melindungi diri.

Apa manfaat resveretrol?


  1. Sangat bagus untuk Kesihatan Kardiovaskular - Resveretrol boleh mengelakkan penyumbatan pada arteri/ salur darah kita. Berfungsi mengelakkan penyumbatan berlaku seterusnya mengelakkan kita dari terkena serangan jantung. Ia sangat bagus untuk jantung.
  2. Resveretrol mampu menghalang pertumbuhan Sel Kanser
  3. Resveretrol mampu menjaga Kesihatan Mata
  4. Perangsang Testosterone - Apakah itu testosteron? Ia adalah hormon seks lelaki. Bermula usia 30 an hormon ini akan semakin berkurangan. Jadi dengan menambahkan hidangan resveretrol dalam pemakanan harian boleh membantu masalah lelaki ini.
  5. Ketajaman Mental - Aliran darah ke otak lancar, kebanyakan manfaat vivix ni bagus sangat adalah sebab resveretrol yang ada dalamnya dan vivix lebih power 10 kali ganda dari sumber resveretrol biasa.


Vivix untuk Kesihatan Jantung

 Vivix untuk Mencegah KanserSemoga bermanfaat ye, itu sahaja perkongsian Mie hari nie mengenai Polyganum Cuspidatum. Inginkan kesihatan yang berpanjangan, boleh la dapatkan vivix hari nie. Rasai sendiri kelebihan dan khasiat yang ada dalam vivix nie. Semoga kita semua diberikan kesihatan yang baik. Amin..... Pn Mie : 010.3694948

1 ulasan: