Darah Tinggi | Tahukah anda Bagaimana Vivix dapat membantu pesakit Darah Tinggi

Ahad, Mei 08, 2016 Unknown 1 Comments


Tahukah anda bagaimana vivix dapat membantu pesakit darah tinggi, tapi sebelum kita ambil tahu dulu apa tu darah tinggi? Ok Mie akan cerita satu persatu agar mudah kita faham mengenai penyakit ini.

Tekanan darah tinggi, pesakit tekanan darah tinggi dikenali sebagai Hypertension, peningkatan tekanan darah ni akan menyebabkan jantung bekerja lebih keras daripada biasa untuk menyebarkan darah melalui pembuluh darah. Sebab tu mereka ini ada gejala-gejala yang tanpa disedari mempengaruhi dirinya, bukan dibuat tapi tanpa di kawal contoh yang paling hampir adalah mudah marah dan sensitif. 


Di antara gejala yang dipengaruhi oleh tekanan darah tinggi, kalau kita tengok gambar tu semua organ-organ utama kan seperti Otak, Jantung, Buah Pinggang, Mata dan Salur Darah utama. Tekanan darah tinggi ni kalau terlampau tinggi boleh menyebabkan salur darah utama kita pecah.

Jika diantara kita atau keluarga yang ada pengidap tekanan darah tinggi, pastikan tahap tekanan darah sentiasa berada pada paras normal. Sebaiknya dapatkan alat pengukur tekanan darah di rumah. Tekanan darah tinggi juga ada kaitan rapat dengan kolestrol tinggi, dimana berlaku nya penyumbatan di dinding arteri dengan lemak-lemak tepu.
Kalau kita lihat pada rajah saluran arteri normal dan tidak normal. Arteri yang mengalami penyempitan menyebabkn laluan darah tidak berlaku dengan baik. Salur darah tersumbat yang biasa kita sebut. Ruang arteri mengecil dengan gangguan plak yang menebal.


Apa kaitan pula dengan ViVIX membantu pesakit Darah tinggi


Dalam keempat- empat bahan yang terdapat di dalam vivix, Polyganum Cuspidatum dapat membantu pesakit darah tinggi. Oleh kerana darah tinggi ada kaitan dengan kolestrol secara tidak langsung ia juga berperanan untuk proses pembersihan kolestrol dalam salur darah.

Selain itu Elderberry juga memainkan peranan dalam membantu pesakit darah tinggi. Ia berfungsi sebagai oksidasi terhadap kolestrol LDL. Oksidasi LDL ini boleh menyumbang kepada penyakit kardiovaskular sekiranya ia tidak dirawat dengan segera. Di dalam kandungan elderberry yang tinggi antioksidant ini mampu memberi pengurangan stress yang menjurus kepada penyakit tekanan darah tinggi yang tidak terkawal.

Selain kedua2 bahan botanical ini, Anggur Muscadine dan juga Purple Carrot juga mengandungi tinggi antioksidant dan bioflavonoid membantu proses pembersihan salur darah yang tersumbat.

Testimoni pesakit tekanan darah tinggi yang baru mengambil  vivix memberi tahu apa yang dirasai selepas 2 hari minum vivix, apa yg berlaku adalah sekitar bahu, tengkuk, kepalanya mengalami healing. 1/2 jam selepas mengambil pun dah mulai rasa healing. pesakit mula terasa pening-pening. Itu adalah tanda-tanda positif dimana resveratrol berfungsi dengan baik ke atas dirinya 

Tindak balas ke atas saluran darah dalam proses pembersihan sedang berlaku. Proses healing akan berlaku dalam tempoh tertentu sahaja dan dinasihatkan untuk pesakit teruskan pengambilan vivix sehingga keserasian berlaku pada diri pesakit. Tekanan darah tinggi boleh hilang sekiranya kita boleh beri komitment untuk hindarkan gaya hidup yang kurang sihat. Pn.Mie
010.3694948
1 ulasan:

  1. Bahaya darah tinggi ni....kenq amalkan vivix untuk bantu hilangkan kolesterol yang ada.

    BalasPadam