Anda Wajib Tahu Kelebihan Resveratrol !!!

Isnin, Mei 23, 2016 Unknown 0 CommentsAssalammualaikum semua, dalam entry kali nie Mie nak berkongsi tentang keistimewaan 4 bahan utama vivix dan kelebihan Resveratrol dalam kandungan Vivix. Anda wajib tahu kelebihan Resveratrol, ramai yang telah jatuh cinta dengan vivix nie sebab kandungan resveratrol yang sangat tinggi dan mampu menyembuhkan pelbagai jenis penyakit kronik. 
4 Bahan Utama dalam VIVIXMuscadine Grapes 

  • Anggur liar yang sangat istimewa. Ia mempunyai sumber terbaik antioksida da anti radang. Ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terbukti baik untuk kesihatan kardiovaskular, menurunkan gula dalam darah, melambatkan proses penuaan, mencegah kanser serta sebagai anti-virus dan anti-bakteria.


Purple Carrot

  • Mempunyai sumber terbaik Vitamin A dan mengandungi phytochemical. Ia juga mengandungi anthocyanins (antioksidan mustajab) yang bertindak sebagai anti-radang, anti-mikrob dan anti-carcinogen yang membantu mengurangkan risiko penyakit jantung. Asid klorogenik di dalamnya bertanggungjawab mengurangkan diabetis.


Japanese Knotweed

  • Knotweed Jepun atau dikenali sebagai Polyganum Cuspidatum mempunyai sumber resveratrol yang sangat tinggi. Ia digunakan untuk melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet dan mengurangkan berat badan.


Elderberry

  • Elderberry mengandungi vitamin C yang tinggi dan sangat bermanfaat untuk jangkitan daripada virus dan bakteria. Ia mampu mencegah dan mengubati kanser, meningkatka sistem imunisasi tubuh badan, menurunkan kadar kolesterol, mengatasi dan merawat masalah diabetis serta meningkatkan kesihatan jantung dan ginjal.Kelebihan Resveratrol dalam Vivix


  • Resveratrol adalah kandungan yang terdapat dalam kompaun tumbuhan yang dipanggil sebagai polyphenols. Kompaun ni mempunyai sifat yang sangat kuat dan kaya dengan antioksidan, melindungi tubuh daripada kerosakan yang berkaitan dengan peningkatan risiko kaser dan serangan jantung. Resveratrol ni boleh dijumpai pada kulit anggur, kekacang dan buah berie.


  • Resveratrol membantu untuk mengurangkan keradangan, mencegah oksidasi daripada LDL atau kolesterol jahat, ia mengelakkan daripada platlete darah melekat dan membentuk gumpalan/ darah yang beku yang menyebabkan serangan jantung.


  • Resveratrol mampu menyekat sel kanser daripada merebak dan mencetuskan proses mematikan sel kanser (apoptosis).


  • Resveratrol melindungi sel saraf daripada rosak yang boleh membawa kepada pembentukan plak yang boleh menyebabkan Alzheimer's atau nyanyuk.


  • Resveratrol membantu mencegah rintangan insulin, iaitu keadaan dimana tubuh menjadi tidak sensitif kepada kesan hormon penurunan gula dalam darah (insulin). Rintangan insulin ialah precursor petanda atau gejala kencing manis.
sms/whatsapp Mie : 010.3694948 untuk konsultasi,  jika anda ingin mencuba khasiat vivix 

0 ulasan: