Kenapa perlu amalkan VIVIX?? Ketahui Kelebihan & Keistimewaannya

Selasa, Mei 31, 2016 Unknown 1 Comments




4 Kandungan bahan utama & 4 Mekanisme Vivix


Kandungan vivix yang perlu kita ketahui adalah mengenai 4 jenis bahan yang digunakan untuk menghasilkan vivix iaitu Purple Carrot, Muscadine Grape, Polyganum Cuspidatum, Elderberry,

4 Mekanisme utama dalam vivix ialah Membaiki Sel DNA, Mengurangkan inflamasi, Meningkatkan penghasilan tenaga dan Mengelakkan akumulasi protein AGE.






Kelebihan dan Keistimewaan Vivix


(1) Menggalakkan penuaan yang sihat, awet muda dan anti penuaan

(2) Membantu elakkan kanser, merencat sel kanser dari semakin serius

(3) Mengurangkan risiko sakit jantung-melindungi jantung

(4) Mengurangkan komplikasi diabetis/kencing manis

(5) Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi, melindungi saraf

(6) Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk - penyakit azhameir

(7) Mebantu merawat penyakit parkinson

(8) Membantu memulihkan penyakit strok/ angin ahmar

(9) Meningkatkan kesihatan imun badan

(10) Menggalakkan kesihatan keseluruhan badan






Apa itu Resveratrol ??


(1) Anti Oksidan yang kuat
(2) Anti Inflamasi
(3) Anti Kanser


** Satu sudu hidangan Vivix mengandungi sama banyak resveratrol yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.








Testimoni pesakit yang telah ikhtiar dan sembuh dengan Vivix :



Ingin dapatkan vivix sms/whatsapp Mie : 010.3694948 untuk konsultasi. Anda juga boleh mendaftar sebagai ahli dan dapat menikmati penjimatan dalam setiap pembelian produk shaklee










1 ulasan:

[Testimoni] Vivix Untuk Pesakit Darah Tinggi

Isnin, Mei 30, 2016 Unknown 0 Comments


Assalammualaikum 


Testimoni Vivix untuk pesakit darah tinggi. Pesakit tekanan darah tinggi dikenali sebagai Hypertension, peningkatan tekanan darah tinggi akan menyebabkan jantung bekerja dengan lebih keras daripada biasa untuk menyebarkan darah melalui pembuluh darah. Ketahui lebih lanjut mengenai darah tinggi dalam entry Mie yang lepas.


Hari nie Mie nak kongsi kisah seorang anak yang cuba ikthiar dengan vivix untuk maknya, tekanan darah tinggi maknya yang tinggi mencecah bacaan 200.








Saya ingat lagi. Awal tahun 2013 ni. dapat call dari kampung. Mak call bgtau darah naik.. 200 haii.. Masa dengar tu kecut perut. Takut sangat ... Sebab last year, ade sorang customer yang maknya kena stroke sbb darah naik over 200.
So nak dijadikan cerita saya pun belikan mak sebotol vivix. Mak siap cakap... "boleh2... Lagipun mak dah mimpi baik nih... Rasa2 mak boleh baik minum ubat ko nih". Hehe.... 

so masa blik kg tu memang sedih giler tgk mak. Terbaring... solat pun sambil baring. Makan xlalu, nak g toilet pun kena papah, seb baik ade adik. Malam tu juga bagi dia 1 sudu vivix

Esok pagi dalam pukul 5.30 ktorg dalam bilik nie tersedar sbb dengar bising2 dekat hall. Tengok2 rupanya mak tengah kemas hall.... Siap sapu lantai lagi.... Memang ligat... Macam xsakit. Mak cakap "bagus jiha ubat ko nih.... Badan sedap" 



Ingin ikhtiar dengan Vivix sms/whatsapp Mie : 010.3694948 untuk konsultasi



0 ulasan:

[Testimoni] Penapis Buah Pinggang Bocor @ Nephrotic Syndrome

Ahad, Mei 29, 2016 Unknown 0 Comments




Assalammualaikum 

Hari nie Mie nak kongsi sedikit info mengenai penyakit Penapis Buah Pinggang Bocor (Nephrotic Syndrome) dan juga testimoni pesakit ini yang telah sembuh setelah ikthiar dengan vivix.

Penapis Buah Pinggang Bocor @ Nephrotic Syndrome adalah salah satu penyakit yang berkaitan dengan buah pinggang. Di dalam buah pinggang yang normal, glomeruli sejenis penapis halus di dalam buah pingang, berfungsi untuk menghalang albumin (sejeni protein) daripada keluar ke dalam air kencing 

Di dalam nephrotic syndrome, glomeruli atau penapis ini telah rosak atau bocor. Ini menyebabkan lebih daripada 3 gram protein terkeluar melalui air kencing di dalam masa 24 jam setiap hari daripada badan. Ini di panggil proteinuria. Ini menyebabkan badan kehilangan banyak protein.

Penyakit ini lebih banyak berlaku di kalangan kanak-kanak berbanding orang dewasa. Penyebab kerosakan glomeruli pada pesakit ini kebanyakkannya tidak diketahui (idiopathic. Ada juga disebabkan oleh jangkitan kuman di dalam darah seperti syphilis, penyakit autoantibodi seperti SLE (Systemic Lupus Erythematosus), penyakit darah sejak lahir seperti sickle disease dan kencing manis.


Testimoni seorang suami yang menghidap penyakit Penapis Buah Pinggang Bocor @ Nephrotic Syndrome kembali sihat setelah 3 bulan amalkan Vivix. 





"Suami saya ambik vivix lepas didiagnose Penapis buah pinggang bocor (Nephrotic Syndrome) oktober 2014. Selepas sebulan konsisten minum vivix, bacaan protein turun sedikit. Selepas 3 bulan bacaan dah negatif, dan doktor pakar netro pun dah stop semua ubat dan appointment. Alhamdullilah 



Ada seorang kawan saya suaminya 2 tahun bergantung dengan ubat doktor nephrotis nya masih ada lagi protein dan simptom2 dan tiada perubahan. Selepas saya cadangkan vivix, alhamdullilah sihat dah dia. VIVIX memang terbaik."




Ingin dapatkan vivix sms/whatsapp Mie : 010.3694948 untuk konsultasi

0 ulasan:

[Testimoni] Bagaimana Hilangkan Ketagihan Merokok

Sabtu, Mei 28, 2016 Unknown 0 Comments



Assalammualaikum

Ramai isteri yang berharap agar suami mereka tidak lagi merokok, dan ramai juga perokok tegar yang ingin berhenti merokok tapi tidak mampu melawan ketagihan merokok tersebut. Mie nak kongsi dengan korang semua bagaimana vivix membantu mereka ini untuk hilangkan ketagihan merokok sehingga berjaya berhenti merokok.

Jangan tak tahu ye, ada yang juga demam semasa dalam proses untuk berhenti merokok nie. Orang merokok sebenarnya akan merasakan satu 'feeling' bila dia hisap rokok. 

Sebab tu bila dia berhenti hisap rokok, otak dia rasa lain macam & memanggil-memanggil untuk dia hisap rokok balik untuk mendapatkan semula 'feeling' tu. Vivix boleh memberikan 'feeling' tu, jadi bila dia minum Vivix, dia tak rasa terpanggil nak merokok.





"Hehe.. Alhamdulillah sis.. setakat nie.. pengurangan ketara... Vivix banyak bantu kurangkan saya smoke & rasa lebih fit... Dah tak flu2 lagi pagi2


Kalau dulu saya sentiasa nak ambil rokok, bila guna vivix dia buang rasa nak smoke tu!! terima kasih kenalkan saya dengan vivix sis


Yang real saya dah berjaya kurangkan pada tahap mixima dan dia sgt membantu lengahkan masa nak smoke tu..." 








"ambik vivix sebab nak bantu masalah hypertyroid. At the same time dia pun merokok. Lepas consume vivix, rasa rokok dah tak sedap. Alhamdulillah berjaya kurangkan dan stop terus masalah ketagih merokok "




Vivix juga mengurangkan simptom withdrawal bila berhenti merokok. Simptom withdarawal ni teruk juga. Sebab tu ramai orang yang berhenti merokok secara tiba-tiba, dia akan kena macam-macam penyakit. senang cakap, badan 'terkejut' dengan keadaan yang dia tak biasa (takde sumber nikotin). Insya-Allah dgn Vivix boleh redakan kejutan tu.


Ketahui lebih lanjut BAGAIMANA VIVIX HILANGKAN KETAGIHAN MEROKOK yang mie telah kongsikan dalam entry yang lalu. 


Inginkan dapatkan vivix sms/whatsapp Mie : 010.3694948 untuk konsultasi 


0 ulasan:

[Testimoni] Pesakit Strok Kembali Pulih dengan VIVIX

Jumaat, Mei 27, 2016 Unknown 0 Comments




Assalammualaikum....


Nak kongsi kisah isteri yang bagi vivix pada suaminya yangg menghidap strok. Beliau terlantar kerana sel otak kirinya telah mati. Apabila sel otak kiri mati, pesakit akan hadapi masalah pertuturan, dan anggota badan yang berkaitan tidak dapat berfungsi dengan baik.

Sebelum tu, saya nak cerita sikit apa itu strok dan anda juga boleh baca lebih lanjut dalam entry Mie yang lepas bagaimana vivix membantu pesakit stroke

Strok ini adalah serangan pada otak yang berlaku secara tiba-tiba. Ia boleh berlaku kepada sesiapa sahaja dan tidak mengira waktu. Apabila ia berlaku, otak akan mengalami kekurangan oksigen dan sel otak boleh mati.


Jenis-Jenis Strok

Terdapat 2 jenis strok iaitu Hemorrhagic dan Ischemic.


(1) Hemorrhagic:

  • Ianya jarang berlaku, hanya 15% sahaja kes strok adalah jenis ini tetapi ia adalah penyumbang kematian yang agak besar juga iaitu sekitar 40%. Jarang berlaku tapi ianya sangat bahaya.

  • Ia boleh berlaku disebabkan Brain aneurysm (masalah pada salur darah pecah) atau pun salur darah lemah dan bocor. Darah yang bocor tadi akan memenuhi otak dan menyebabkan keradangan dan tekanan pada otak. Hemorrhagic ini maksudnya salur darah pecah dekat otak, memenuhi sini dan menyebabkan strok.


(2) Ischemic:

  • Ini jenis strok yang biasa berlaku. Ia berlaku apabila salur darah yang akan ke otak dihalang oleh blood clot (ada pembekuan pada saluran tersebut).

  • Biasa ini berlaku pada orang yang ada darah tinggi atau mereka yang ada kolesterol tinggi juga tidak terlepas, kerana kolesterol ini boleh menyumbat salur darah dan membentuk clot tadi. Apabila darah tak dapat sampai ke otak, maka berlakulah strok. Strok jenis Ischemic ni biasanya dikaitkan dengan kolesterol tinggi.





" Saya Hafza Aein... Ini Suami saya yang mengalami stroke pada April 2014. Doktor mengesahkan otak kirinya membengkak dengan cepat. Hanya pembedahan pembukaan tempurung kepala sahaja yang dapat menyelamatkan nyawa suami. Saya bersetuju tanpa berfikir panjang kerana tiada pilihan lain.

Pada Mei 2014, suami saya masih lagi tidak sedar dan doktor memberitahu saya yang sel-sel otak di bahagian otak kiri telah mati dan ada 3 kemungkinan yang terjadi pada suami. Sama ada tidak dapat mengingat siapa diri dia dan ahli keluarga, atau boleh ingat tapi cepat lupa ataupun mengalami masalah pertuturan.

Alhamdulillah ... Allah Maha Besar... bila dia dah sedar dia masih lagi ingat akan kami sekeluarga. Cuma yang menjadi masalah bila setiap pertuturan dia menjadikan kami tidak faham. Mulai dari itu, saya cuba bagi dia VIVIX setiap malam dengan 1 sudu kecil dan berdoa setiap kali saya bagi pada dia untuk pulihkan sel-sel yang dah mati di otak dia sebab otak kiri merupakan otak untuk bertutur dan mengira.

Alhamdulillah setelah hampir setahun, saya berikan VIVIX pertuturan suami semakin pulih dan doktor pun puji suami nampak semakin berseri-seri dan makin banyak cakap. Suka saya doktor cakap macam tu "



Ingin dapatkan vivix, sms/whatsapp Mie : 010.3694948 untuk konsultasi.

0 ulasan:

[Testimoni] Diabetis Sampai Organ Rosak Kena Dialisis, Kini Kembali Normal

Khamis, Mei 26, 2016 Unknown 0 Comments




Assalammualaikum

Perkongsian Mie hari nie adalah berkaitan dengan testimoni seorang ayah yang menghidap diabetes, perlu melakukan dialisis kerana organ dalamannya telah rosak dan berada di stage 4 akibat penyakit itu. Beliau telah kembali normal setelah mengamalkan Vivix. 





"Ayah saya adalah penghidap kencing manis sudah hampir 20 tahun. Bacaan gula dalam darah tak pernah kurang dari 13. Hasil medical check up organ dalaman ayah sudah berada di stage 4 dan perlu melakukan dialisis.

Selepas consume vivix, bacaan gula dalam darah kembali normal, dialisis tak perlu buat dan doktor ragu- ragu nak buat conclusion. yang ayah bebas diabetes. Doktor macam tak percaya yang rekod kesihatan ayah seperti orang normal tanpa masalah diabetes. Alhamdulillah " 




Jika anda adalah pesakit diabetis, anda perlu kenali tanda-tanda dan kesan penyakit ini. Anda juga boleh amalkan tips di bawah untuk mengurangkan pengambilan gula. Semoga tips ini berguna untuk anda semua. 


Tips @ 7 Langkah bijak mengurangkan pengambilan GULA



  • (1) Minum air kosong bagi menggantikan minuman manis seperti air berkarbonat, air sirap dan kordial.

  • (2) Hadkan gula, susu pekat manis, susu isian pekat manis dan krimer manis kepada 1 susu teh sahaja untuk setiap cawan minuman.

  • (3) Elakkan menambah gula dalam masakan, Sediakan kuih dan kek yang rendah kandungan gula.

  • (4) Elakkan makanan dan minuman bergula di antara hidangan utama dan sebelum waktu tidur.

  • (5) Makan buah sebagai pencuci mulut bagi menggantikan makan bergula seperti kuih, kek dan bubur.

  • (6) Baca lebel dan elakkan produk yang menyenaraikan gula di bahagian awal senarai ramuan.

  • (7) Pilih produk berlabel "rendah gula" dan "bebas gula"






Jika anda ingin dapatkan vivix whatsapp Mie : 010.3694948 untuk konsultasi


0 ulasan:

Masalah Kesuburan Wanita Yang perlu Anda Ketahui dan Bagaimana Mengatasinya

Rabu, Mei 25, 2016 Unknown 0 Comments







Cerita pasal kesuburan nie, ramai yang tak tahu tahap kesuburan diri sendiri, betul tak?? jadi hari nie Mie nak kongsi sikit dengan anda semua pasal kesuburan wanita. Nak cakap banyak-banyak pun, Mie bukan doktor yang arif pasal nie kan, tapi inilah hasil dari pembacaan Mie tentang kesuburan dan masalah yang selalu wanita hadapi bila ia sukar mengandung. Entry kali nie berkaitan Masalah Kesuburan Wanita Yang perlu Anda Ketahui dan Bagaimana Mengatasinya.


Kesuburan Wanita


Ada dua benda yang perlu anda ketahui bagi masalah kesuburan nie, iaitu Kuantiti dan Kualiti telur(ovum). Bayi perempuan yang baru lahir secara semulajadi dilahirkan dengan 1-2 juta folikel telur yang belum matang. 


Tetapi mengikut masa ia akan berkurang hingga 300,000 sahaja. Pada setiap bulan telur ini akan mencapai kematangannya dan keluar dari folikel tadi, bersedia untuk disenyawakan. 


Apa yang anda perlu tahu adalah semakin berusia seseorang wanita semakin kurang telurnya. Kualiti telur seseorang wanita akan menurun mengikut usia. Ia diukir dari segi bagaimana telur itu besedia untuk berkembang menjadi embrio.





Kenapa Kualiti Telur Wanita Menurun??  



Ada dua perkara yang menentukan kualiti telur, iaitu : 


  • Jumlah KROMOSOM 
Telur memerlukan jumlah kromosom yang sesuai supaya dapat bergabung dengan jumlah kromosom dalam sperma. Jika jumlah kromosom tak sesuai maka tidak berjayalah usaha untuk hamil.


  • TENAGA - Tenaga yang ada dalam sesuatu telur
Tenaga dalam sesuatu telur juga memainkan peranan. Katakan jumlah kromosom dah sesuai, tetapi tenaga tiada dan anda perlu ingat bahawa tenaga ini akan berkurang mengikut usia seseorang, makin berusia, makin tidak bertenaga.


Kerana masa persenyawaan tu, telur nie perlukan tenaga untuk "split". Tenaga nie datangnya dari sel yang dipanggil MITOKONDRIA yang mana mitokondria ini boleh menukarkan kepada tenaga. Mitokondria adalah merupakan 'kilang tenaga' sel-sel badan.


Kebanyakkan sel mengandungi 200 hingga 5000 mitokondria sel yang mengandungi lebih banyak bilangan mitokondria, lebih banyak tenaga terhasil. Mitokondria dikenali sebagai 'kilang tenaga' bagi sel kerana ia menghasilkan aderosina trifostat (ATP) iaitu bekalan tenaga biologi yang mengawal kegiatan badan. Semasa kita muda mitokondria menghasilkan ATP yang cukup untuk kita kekal aktif.


Mitokondria ini akan semakin lemah seiring usia. Jadi bila mitokondria ni tiada tenaga disebabkan usia meningkatkan, maka telur tadi tidak boleh nak "split". Maka persenyawaan tidak akan berjaya.


Jadi kesimpulan yang kita nak kena fahami adalah nak kena jaga bab tenaga sel tersebut. Kita kena tahu juga apa yang boleh berikan tenaga pada mitokondria tu.


Jawapannya ada pada VIVIX. Kalau anda ada masalah kesuburan dan ingin hamil, mungkin boleh usahakan cara ini. Mesti anda semua nak tahu kan macam mana vivix membantu, jom baca lebih lanjut lagi bagaimana vivix dapat membantu menjaga kualiti telur (ovum).

Bagaimana Vivix Membantu Masalah Kesuburan??

 
Vivix dapat membantu dalam menjaga kualiti oosit (telur yang belum matang) dan telur itu sendiri 

  • Vivix mengandungi Resveratrol - Berperanan dalam memelihara kesuburan, melindungi sel-sel telur tidak matang/oosit dan berpotensi melanjutkan tahun subur. Apabila telur-telur ini dipelihara dengan baik dan tiada radikal bebas atau kerosakan, maka peluang untuk bersenyawa lebih mudah.

  • Vivix dapat meningkatkan Mitokondria - Ia merupakan organel yang terdapat dalam jumlah yang besar dalam kebanyakkan sel-sel dimana proses biokimia pernafasan dan pengeluaran tenaga berlaku.

Bagi isteri yang ingin hamil anda boleh la ikhtiar dengan vivix nie, akan tetapi jika suami anda perokok tegar anda perlu baca info penting ini. 


** Info penting : Merokok boleh menjadi punca utama kepada sperma tidak berkualiti. Ini kerana merokok menyebabkan sperma tidak berupaya membenihkan ovum(telur wanita). Hasil dari kajian, sperma manusia mengandungi 2 jenis protein iaitu protamine 1 dan protamine 2. Lelaki yang sihat tanpa merokok, kedua-dua protein ini adalah seimbang.


Tetapi malangnya pada perokok ini, mereka hanya mempunyai terlalu sedikit protamine 2 dan menyebabkan ketidakseimbangan. Hasilnya bila berlaku persenyawaan, ia tak menjadi dan itu juga menyebabkan isteri mengalami keguguran. Jika anda ingin berhenti merokok ketahui lebih lanjut dalam entry Mie yang lepas, berhenti merokok dengan cepat



Ingin ikhtiar dengan vivix whatsapp Mie : 010.3694948 untuk konsultasi.



0 ulasan:

Body Age Lebih Tua Daripada Umur Sebenar | Bagaimana "mudakan semula" Body Age nie?

Selasa, Mei 24, 2016 Unknown 0 Comments







Assalammualaikum


Ramai sekarang ni Body Age lebih tua daripada umur sebenar. Contoh umur betul baru 29 tahun, tapi Body Age dah 69 tahun.


Apa kesannya kalau Body Age lebih tinggi daripada umur sebenar? Haaa, sebab tu lah kalau perasan sekarang nie makin lama makin ramai yang muda-muda pun dah kena macam-macam penyakit kronik.


Jadi penting tak kalau kita "mudakan semula" Body Age nie?  Kalau jawapan Mie sangat-sangat la penting. Ia bukan sekadar nak nampak muda je, tapi lebih utama sel-sel badan kita nie betul-betul berfungsi dengan baik walaupun dah tua nanti


Sebelum ni Mie asyik cerita vivix membantu pesakit kronik je kan, so hari nie Mie nak cerita macam mana minum vivix boleh "mudakan semula" Body Age nie. Sedikit info yang Mie nak kongsi dengan korang semua pasal vivix ni, boleh la korang nampak muda dan cantik dengan vivix juga sebelum raya nanti.

Vivix Shaklee


Vivix® Botanical Beverage Mix melambangkan penemuan revolusioner dalam bidang khasiat pemakanan polifenol.


Vivix® mengandungi ramuan botani Shaklee yang tersendiri iaitu Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol ialah kumpulan fitokimia berasaskan tumbuh-tumbuhan dengan kebaikan antioksidan dan berkesan melambatkan penuaaan sel.


Peningkatan usia seringkali dikaitkan dengan masalah kecantikan dan kesihatan. Antaranya ialah masalah kedutan pada wajah dan kulit serta jeragat. Selain itu masalah kesihatan seperti sakit sendi, keletihan dan sebagainya seringkali menyebabkan kualiti hidup seseorang menjadi berkurangan.


Vivix Shaklee adalah suplemen anti penuaan yang terbaik di dunia! Vivix membantu melambatkan proses penuaan dan memberikan awet muda serta menyihatkan tubuh badan secara menyeluruh termasuk menghindari penyakit kanser!


Vivix atau lebih popular dipanggil sirap Shaklee kerana cecair vivix ni berwarna merah. Ia berjaya dihasilkan selepas kajian bertahun-tahun oleh Shaklee dan merupakan supplement pertama di dunia yang mampu menembusi DNA manusia.





Apakah kehebatan Vivix Shaklee?


a) Vivix mengawal genetik dan seterusnya membantu melambatkan penuaan sel.

b) Vivix melindungi dan memperbaiki sel DNA manusia ~ setiap hari sel tubuh diserang hampir sejuta serangan yang merosakkan pangkalan data genetik dan mengganggu fungsi sel dan usia kita. Dengan vivix, DNA akan dapat dilindungi dan diperbaiki selnya.

c) Vivix melambatkan pembentukkan AGE ~ penimbunan AGE (advanced glycation end products) akan menyebabkan kerosakkan sel. Ramuan Vivix yang 10x lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur muscadine) mampu melambatkan pembentukan AGE.

d) Vivix membantu meningkatkan tenaga dalam sel ~ tenaga dalam telah ditingkatkan dengan pembentukan mitokandria baru. (mitokandria merupakan penjana tenaga dalam tubuh)




Bagaimana Vivix bertindak dengan berkesan?



Rahsianya kerana Vivix melindungi dan membaikpulih sel DNA kita di samping mengelakkan penimbunan protein AGE dalam badan.


Kebaikan & Kelebihan Vivix Shaklee


  • Membaiki sel yang rosak dengan pantas, amat sesuai untuk mereka yang baru menjalani pembedahan

  • Memelihara keseluruhan kesihatan

  • Mengurangkan sakit sendi dan pelbagai risiko penyakit merbahaya.

  • Anti oksida yang sangat baik - awet muda, menghilangkan kedutan, melembut serta mencantikkan kulit

  • Membantu anda merasa lebih bertenaga - memberi rasa fresh sepanjang hari!


Haaaaa, tengok tu artis pun amalkan vivix, patut la cantik sangat diaorg nie. Semoga perkongsian Mie kali ni bermanfaat untuk korang ye, so tunggu apa lagi kalau nak kulit cantik minum je vivix. Kesihatan badan terjamin hanya satu sudu sahaja satu hari, hasil yang sangat berbaloi korang dapat.






Ingin dapatkan vivix sms/whatsapp Mie : 010.3694948 untuk konsultasi


0 ulasan:

Anda Wajib Tahu Kelebihan Resveratrol !!!

Isnin, Mei 23, 2016 Unknown 0 Comments







Assalammualaikum semua, dalam entry kali nie Mie nak berkongsi tentang keistimewaan 4 bahan utama vivix dan kelebihan Resveratrol dalam kandungan Vivix. Anda wajib tahu kelebihan Resveratrol, ramai yang telah jatuh cinta dengan vivix nie sebab kandungan resveratrol yang sangat tinggi dan mampu menyembuhkan pelbagai jenis penyakit kronik. 








4 Bahan Utama dalam VIVIX



Muscadine Grapes 

  • Anggur liar yang sangat istimewa. Ia mempunyai sumber terbaik antioksida da anti radang. Ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terbukti baik untuk kesihatan kardiovaskular, menurunkan gula dalam darah, melambatkan proses penuaan, mencegah kanser serta sebagai anti-virus dan anti-bakteria.


Purple Carrot

  • Mempunyai sumber terbaik Vitamin A dan mengandungi phytochemical. Ia juga mengandungi anthocyanins (antioksidan mustajab) yang bertindak sebagai anti-radang, anti-mikrob dan anti-carcinogen yang membantu mengurangkan risiko penyakit jantung. Asid klorogenik di dalamnya bertanggungjawab mengurangkan diabetis.


Japanese Knotweed

  • Knotweed Jepun atau dikenali sebagai Polyganum Cuspidatum mempunyai sumber resveratrol yang sangat tinggi. Ia digunakan untuk melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet dan mengurangkan berat badan.


Elderberry

  • Elderberry mengandungi vitamin C yang tinggi dan sangat bermanfaat untuk jangkitan daripada virus dan bakteria. Ia mampu mencegah dan mengubati kanser, meningkatka sistem imunisasi tubuh badan, menurunkan kadar kolesterol, mengatasi dan merawat masalah diabetis serta meningkatkan kesihatan jantung dan ginjal.



Kelebihan Resveratrol dalam Vivix


  • Resveratrol adalah kandungan yang terdapat dalam kompaun tumbuhan yang dipanggil sebagai polyphenols. Kompaun ni mempunyai sifat yang sangat kuat dan kaya dengan antioksidan, melindungi tubuh daripada kerosakan yang berkaitan dengan peningkatan risiko kaser dan serangan jantung. Resveratrol ni boleh dijumpai pada kulit anggur, kekacang dan buah berie.


  • Resveratrol membantu untuk mengurangkan keradangan, mencegah oksidasi daripada LDL atau kolesterol jahat, ia mengelakkan daripada platlete darah melekat dan membentuk gumpalan/ darah yang beku yang menyebabkan serangan jantung.


  • Resveratrol mampu menyekat sel kanser daripada merebak dan mencetuskan proses mematikan sel kanser (apoptosis).


  • Resveratrol melindungi sel saraf daripada rosak yang boleh membawa kepada pembentukan plak yang boleh menyebabkan Alzheimer's atau nyanyuk.


  • Resveratrol membantu mencegah rintangan insulin, iaitu keadaan dimana tubuh menjadi tidak sensitif kepada kesan hormon penurunan gula dalam darah (insulin). Rintangan insulin ialah precursor petanda atau gejala kencing manis.




sms/whatsapp Mie : 010.3694948 untuk konsultasi,  jika anda ingin mencuba khasiat vivix 









0 ulasan:

7 Jenis Makanan Yang Tidak Boleh di Makan oleh Pesakit Gout

Ahad, Mei 22, 2016 Unknown 0 Comments






Assalammualaikum 

Hari nie mie nak berkongsi dengan lebih lanjut mengenai 7 jenis makanan yang tidak boleh dimakan oleh pesakit Gout. Punca terjadinya penyakit gout ini adalah disebabkan tingginya kandungan Asid Urik didalam darah, sebelum nie Mie pernah berkongsi mengenai penyakit gout ini. Anda boleh baca entry mie sebelum nie mengenai tanda-tanda gout 


7 Jenis Makanan Yang Tidak Boleh di Makan oleh Pesakit Gout :



  • (1) Ikan kering :- 

Ada beberapa jenis makanan laut yang boleh di makan, dan ada juga yang tida boleh di ambil oleh pesakit gout iaitu ikan herring, ikan bilis dan juga ikan tuna. 


Namun makanan seperti udang, udang kara ketam dan belut masih selamat untuk di makan. Tetapi bagi pesakit gout yang kronik makanan ini juga boleh mengundang kesakitan. 


  • (2) Asparagus : - 

Walaupun sayur ini tinggi khasiatnya, ia juga tergolong di antara sayurang yang tinggi kandungan purinenya termasuklah bayam, cendawan dan kubis bunga. 

Tetapi sekiranya anda sangat gemarkan sayuran ini, ia boleh diambil pada kadar yang sederhana. Ini kerana kadar kandungan purine didalamnya tidaklah setinggi yang ada didalam daging merah. 

Diet sayuran sebenarnya membantu anda untuk menyingkirkan purine dari dalam badan, ini kerana badan lebih mudah menyingkirkan purine dari sumber tumbuhan yang lain 

  • (3) Daging Merah : -

Kandungan purine didalam setiap jenis daging adalah tidak sama dan daging putih dikatakan lebih rendah kandungan purinenya berbanding dengan daging merah.

Jika anda ingin menikmati hidangan daging merah, anda perlu elakkan daging ayam belanda dan kambing, pilihlah daging lembu sahaja.

  • (4) Ayam Belanda : -

Daging ayam belanda dan angsa adalah daging merah yang lebih tinggi kandungan purinenya berbanding daging lain. Ayam selain ayam belanda di bahagian kaki adalah lebih baik berbanding bahagian dada dan kulit.



  • (5) Minuman beralkohol : -

Pesakit gout tidak boleh mengambil minuman keras. Ia bukan sahaja meningkatkan tahap asid urik badan anda tapi ia juga memberi kesan kepada sistem tubuh untuk membersihkannya.



  • (6) Kekapis & Organ dalaman : -

Kurangkan pengambilan makan laut, terutamanya ketika tengah sakit. Makanan ini kaya dengan purine yang bertukar menjadi asid urik. Cukuplah sekadar pengambilan 4-6 auns sehari


Organ dalaman seperti Hati, Buah Pinggang dan Jantung wajib dielakkan bagi pesakit gout ini 


  • (7) Minuman manis : -

Elakkan pengambilan air manis yang menggunakan sirap jagung tinggi kandungan fruktoasa seperti soda dan jus buah-buahan yang dalam kotak atau tin

Pengambilan minuman manis ni bukan sahaja menambahkan berat badan, malahan ia juga menggalakkan badan untuk menghasilkan lebih banyak asid urik. sumber rujukan


Sebelum nie Mie pernah berkongsi dalam entry yang lepas bagaimana GOUT dirawat. Jika anda sudah lama berpantang makanan kegemaran disebabkan gout, vivix adalah penyelesaiannya. Ingin ikthiar dengan vivix whatsapp Mie : 010.3694948 untuk konsultasi. 




Info kesihatan yang perlu anda ketahui lebih lanjut,
 klik link di bawah :





0 ulasan:

Mencegah dan Merawat Batu Karang Sebelum Parah

Sabtu, Mei 21, 2016 Unknown 1 Comments







Assalammualaikum, dalam entry kali nie Mie tertarik nak bercerita mengenai batu karang. Bagaimana Batu Karang ini oleh dicegah dan dirawat sebelum ia parah. Kebanyakkan pesakit batu karang terdiri daripada golongan lelaki berbanding wanita.

Air Kencing yang terbentuk di dalam buah pinggang akan mengalir melalui struktur tiub yang di panggil ureter ke pundi kencing sebelum dikeluarkan. Batu karang atau kalkuli ini boleh ditemui di mana sahaja pada buah pinggang, ureter atau pundi kencing. Batu karang ni biasanya ditemui di bahagian atas saluran kencing (buah pinggang atau ureter)




Gejala dan Tanda-tanda Batu Karang


Batu karang di buah pinggang biasanya tidak menyebabkan kesakitan dan mungkin ditemui secara tidak sengaja semasa pemeriksaan ultrasound atau x-ray abdomen untuk sebab-sebab yang lain. 

Batu karang yang bersaiz kecil mungkin boleh keluar tanpa rasa sakit atau juga boleh menyebabkan kesakitan yang amat sangat bermula daripada belakang hingga ke kemaluan dengan rasa mual atau muntah yang biasanya disebut sebagai 'Renal Colic'

Keadaan ini terjadi apabila batu itu bergerak melalui salur ureter yang sempit dan mengecut untuk mengeluarkannya. Sesetengah pesakit akan merasa sakit yang tajam pada testikel mereka atau sakit pada kemaluan semasa proses membuang air kencing. Kemungkinan akan ada darah di dalam air kencing pesakit tersebut.

Batu karang yang bersaiz besar pula tidak boleh keluar dengan sendiri dan mungkin tersekat di ureter dan menyebabkan halangan. Ini akan menyebabkan sakit yang berterusan dan pasakit akan mengalami demam jika terdapat jangkitan kuman.

Kebiasaannya peakit batu karang di buah pinggang akan merasa sakit dan sengal-sengal di bahagian belakang. Sakit ini berpunca daripada pergerakan atau perubahan postur yang biasanya disebabkan oleh sakit yang berpunca daripada tulang ataupun otot.

Kaedah rawatan batu karang adalah :



  • Extracorporeal Shockwave Lithotripsy (ESWL) - prosedur rawatan biasa di mana pesakit akan baring di atas meja khas dan gelombang akan dikeluarkan oleh sejenis mesin menembusi badan pesakit. Ia bertindak untuk memecahkan batu tersebut kepada ketulan kecil. Batu tersebut akan keluar melalui air kencing.  

  • Percutaneous Neprolithotomy - prosedur rawatan jenis ini pula, doktor akan melakukan pembedahan kecil di bahagian buah pinggang untuk membentuk laluan bagi memasukkan alat untuk melakukan proses pecahkan batu tersebut dengan mengunakan sumber laser, ultrasound atau angin.   

  • Ureteroscopy - Rawatan jenis ini pula doktor akan masukkan sejenis alat melalui urethra, pundi kencing dan ureter bagi tujuan memecahkan batu tersebut. Pesakit akan di bius penuh dan prosedur ini hanyalah rawatan untuk batu karang yang bersaiz besar

  • Pembedahan Terbuka - Batu karang yang bersaiz besar akan menggunakan rawatan kaedah ini, namun prosedur rawatan jenis ini jarang dilakukan kerana masih ada pilihan rawatan jenis lain seperti di atas. Rawatan yang lebih mudah menjadi pilihan pesakit batu karang kini.

Pencegahan yang boleh di ambil agar pembentukan batu karang tidak terjadi lagi, pesakit di nasihatkan agar meminum sekurang-kurangnya 2-3 liter air putih sehari.

Selain itu, pembentukan batu karang juga boleh dicegah dan dirawat dengan pengambilan supplement, supplement yang dicadangkan untuk pencegahan dan rawatan batu karang adalah vivix. Mesti ada yang tertanya-tanya kan, betul ke hanya dengan supplement batu karang mampu dirawat dan dicegah?

So hari ni Mie nak share bagaimana vivix membantu pesakit batu karang dan anda boleh baca sendiri testimoni pesakit yang berjaya sembuh, setelah ikthiar dengan vivix.

Bagaimana penyakit batu karang ni boleh dicegah dan boleh dirawat dengan vivix? 


Apa yang kita tahu vivix mampu memperbaiki dan melindungi selular DNA supaya sentiasa dalam keadaan baik. Selain itu vivix juga melambatkan penuaan sel badan serta menggalakkan mitokondria untuk meningkatkan tahap tenaga dalam tubuh.

Setiap penyakit yang menyerang adalah disebabkan kegagalan mitokondria menghasilkan tenaga. Vivix menggalakkan pembentukan Mitokondria untuk meningkatka tahap tenaga dalam badan untuk melawan penyakit dan ketidakstabilan badan.

Vivix bukan sahaja membantu tubuh kita detoks malahan ia juga menjaga kesihatan tubuh pada peringkat selular. Disini saya akan share testimoni pesakit batu karang yang ikhtiar untuk sembuh dengan vivix.




Ingin ikhtiar dengan vivix? sms/whatsapp Mie : 010.3694948 untuk menikmati harga diskaun, dapatkan vivix dengan mendaftar sebagai ahli, yuran keahlian hanya sekali seumur hidup.






1 ulasan:

Penawar Kencing Manis Terbaik Agar Luka Cepat Sembuh

Jumaat, Mei 20, 2016 Unknown 0 Comments





Pesakit kencing manis ni, bila ada luka di kaki memang susah sangat nak baik dan lambat sembuh. Entry kali nie Mie nak kongsi mengenai penawar kencing manis terbaik agar luka cepat sembuh.

Pesakit kencing manis yang ada luka pada anggota badan perlulah dijaga, sebab takut nanti akan ada jangkitan pulak pada luka tersebut. dan bila jangkitan tu makin parah, doktor akan ambik tindakan untuk potong kaki untuk elakkan jangkitan menyerang bahagian tubuh yang lain.

Haaaaa potong kaki!!! dengar pun dah takut kan, dah tu pulak takkan la nak hidup sepanjang hayat macam tu, betul tak?


PESAKIT KENCING MANIS YANG ADA LUKA PEMBEDAHAN CEPAT SEMBUH 


Pesakit ni alami luka pembedahan di kaki, luka besar dan berlubang-lubang dan luka tersebut tak nak sembuh.

Alhamdulillah beliau ikthiar dengan Vivix, dia ambil vivix 2 sudu teh 2 kali sehari. Dalam masa 2 minggu luka kering & tutup dengan baik.







BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU LUKA PESAKIT KENCING MANIS


Bila bacaan gula dalam darah terlalu tinggi, arteri akan menjadi keras dn menyebabkan salur darah semakin menyempit. Salur darah yang sempit akan menghalang zat dan nutrisi yang penting sampai ke tempat yang luka untuk proses penyembuhan luka. 

Bila nutrisi  di bahagian yang luka berkurang, maka sel darah putih pun jadi tidak banyak di bahagian atau kawasan luka tersebut. Peranan sel darah putih ini adalah untuk melawan jangkitan kuman, bila sel darah putih tak efektif, jadi luka susah untuk sembuh.

Vivix mengandungi resveraterol, iaitu sejenis bahan yang berperanan untuk membantu mengawal bacaan gula dalam darah dengan cara memperbaiki sensitiviti insulin  supaya insulin bekerja untuk menukar gula menjadi tenaga dan bukan biarkan gula begitu sahaja.

Vivix juga membantu menghasilkan semula tisu yang sihat dan memperbaiki sistem saraf yang rosak yang mengganggu peraliran darah untuk merawat luka. 


Manfaat vivix untuk kesihatan



Mie 010.3694948





0 ulasan:

Idiopathic Thrombocytopenic Purpura (ITP) | Penyakit ini boleh dirawat

Khamis, Mei 19, 2016 Unknown 0 Comments




Penerangan ringkas mengenai Idiopathic Thrombocytopenic Purpura (ITP)

Idiopathic ~ Imun
Thrombocytopenic ~ pengurangan jumlah platelet
Purpura ~ kawasan kulit dan membran mukus yang berwarna unggu

ITP (dikatakan penyakit imun) berlaku bilamana badan seseorang mengenali platelet sebagai bendasing dan menghasilkan antibodi untuk menyerang platelet tersebut. Punca bagaimana ia berlaku masih tidak diketahui. Sekiranya tidak dirawat dengan cepat, pengurangan kiraan platelet akan menyebabkan pendarahan yang teruk pada badan pesakit dan boleh menyebabkan kematian. Hari nie Mie nak kongsi kisah seorang isteri kepada pesakit ITP, Bagaimana penyakit ini dirawat? 


 ~ TESTIMONI pesakit 

Idiopathic Thrombocytopenic Purpura (ITP) ~





" Saya puan Noriza dan suami saya berumur 51 tahun. Suami disahkan mendapat penyakit ITP.  ITP adalah penyakit penghancuran sel yang berlebihan ataupun antibodi menyerang sel-sel darah merah sendiri "

" Penyakit ini selalu terjadi pada kanak-kanak atau wanita dan jarang terjadi pada lelaki. Suami saya masa masuk hospital platelet darah cuma 2 "

" Kata doktor suami bila-bila masa boleh jatuh dan meninggal. Suami memang nazak waktu tu. Suami diberi bantuan oksigen, dimasukkan darah merah dan platelet "

" Sebulan di hospital platelet cuma naik ke angka 10. Ubat yang diberi doktor ialah prednisolone atau steroid yang diambil 14 biji sehari. Risiko ubat ini adalah kencing manis, darah tinggi, buah pinggang, hati dan penyakit lain. Muka dan perut dan jadi kembung "

" Nasib baik saya terbaca tentang produk shaklee dekat internet. Saya beli VIVIX dan Omega Guard. Selepas 3 hari platelet naik 16 dan suami dibenarkan keluar hospital. Alhamdullilah selepas setahun platelet naik sampai 130 dan steroid pun cuma ambik sebiji sehari "




Vivix penawar penyakit kronik, setiap penyakit ada penawarnya. InsyaAllah dengan izinNya
sms/whatsapp untuk tempahan 
Mie : 010.3694948

0 ulasan:

Bell's Palsy Berpuluh Tahun Hilang, Ia boleh dirawat

Rabu, Mei 18, 2016 Unknown 0 Comments





Bell's Palsy lumpuh saraf/ otot muka


Bell's Palsy boleh menyerang sesiapa sahaja, tidak kira peringkat usia. Punca sebenar Bells Palsy belum diketahui sehingga sekarang. Walaubagaimanapun, hasil kajian sekumpulan penyelidik dan pakar perubatan Jepun mendapati penyakit ini berpunca daripada virus herpes simplex

Berdasarkan teori mereka, virus ini berpunca daripada penyakit kayap dan chicken pox, yang hidup dalam saraf ganglion sama ada di sebelah kiri atau kanan telinga seseorang.

Bagaimana Bells Palsy boleh terjadi?


Bells palsy terjadi apabila saraf pada bahagian muka tidak berfungsi dan otot pada bahagian sebelah muka menjadi lemah dan seterusnya lumpuh. Saraf cranial yang bertugas untuk mengawal otot pada bahagian muka musnah dan pesakit tidak dapat membuat mimik muka atau mengelipkan mata.

Pesakit tidak mampu membuat aktiviti mudah seperti senyum dan makan, manakala air liur pun susah nak ditelan, telinga akan menjadi sangat sensitif kepada bunyi dan deria rasa lidah pesakit juga tidak berfungsi.

Simptom Bells Palsy ini juga berlaku secara tiba-tiba, ianya bermula dengan sakit pada bahagian leher dan diikuti dengan bahagian belakang kepala. Antara simptom-simptomnya ialah :


  • 1. Dahi tidak boleh berkedut
  • 2. Kelopok mata jatuh (tak boleh tutup rapat)
  • 3. Mata kering atau air mata berlebihan 
  • 4. Otot pipi jatuh, bergerak dengan sendiri atau menjadi lemah
  • 5. Hujung mulut jatuh 
  • 6. Hidung tidak boleh digerakkan seperti membuat kembang dan kempis
  • 7. Mulut menjadi kering 
  • 8. Lidah akan berasa kebas, hilang deria rasa



Pesakit Bell Palsy boleh dirawat dengan rawatan fisioterapi yang terdiri daripada rawatan haba/ ice massage/ urutan bahagian muka atau senaman muka. Selain itu Vivix juga adalah salah satu ikhtiar yang boleh membantu dalam penyembuhan penyakit ini.

Vivix diadun dengan 4 bahan semulajadi iaitu anggur muscadine, lobak unggu, elderberry dan juga knotweed jepun yang sangat mujarab dan dapat membantu menyembuhkan penyakit Bells Palsy ini. InsyaAllah dengan izin Allah jua. 

Untuk info yang lebih lanjut, anda boleh baca testimoni pengidap penyakit ini yang telah berjaya sembuh setelah mengamalkan vivix.


Testimoni pengguna Vivix






Testimoni pengguna Vivix





sms/whatsapp untuk tempahan : Mie 010.3694948

Pulih dari stroke dengan vivix 



0 ulasan:

Set berpantang terbaik | Elakkan Bentan dan juga Milk Booster

Selasa, Mei 17, 2016 Unknown 1 Comments








Berpantang adalah satu tempoh dimana proses rawatan atau penyembuhan bagi ibu-ibu setelah bersalin, Penjagaan kesihatan semasa dalam tempoh berpantang amatlah penting agar tidak berlakunya Bentan ketika berpantang  dan mampu menyusukan bayi dengan sempurna.


Pengambilan Ubat/ Vitamin dalam proses berpantang adalah penting untuk membantu ibu-ibu sentiasa bertenaga dan cergas kembali selepas proses kelahiran berlaku. Set berpantang terbaik yang mampu elakkan bentan dan juga sebagai Milk Booster adalah Vivix. Hari nie Mie nak kongsi testimoni ibu-ibu yang mengambil Vivix ketika berpantang.






Testimoni ibu berpantang 

" Makan vivix dalam pantang luka jahit banyak sangat 
sampai nak duduk pun menangis nak duduk, nak jalan lagi la,
 3 hari makan vivix terus hilang sakit.

Consume vivix dalam pantang... milk booster yang superb... badan bertenaga extra. 
Alhamdulillah ramai tegur nampak sihat walaupun masih dalam pantang "





Testimoni ibu berpantang 

" Ada 1 malam tu saya dah xtahan dh sakit badan, kali ke2 klu xsilap.. Sy try ambik vivix + ostematrik.... Esoknya bangun dah hilang Bentan tu

Mula-mula mcm fikir ye ke sebab ambik vivix, tapi bila kali ke3 kena
sy try buat benda yang sama ambil vivix + ostematrik.... mmg lega
so saya yakin memang bentan hilang sebab vivix la.... "


Bentan bermaksud sakit semula setelah hampir sembuh semasa proses rawatan selepas bersalin. Jika ibu-ibu tidak menjaga diri ketika tempoh berpantang, mereka ini berisiko untuk mengalami sakit semula atau bentan. Bentan boleh terjadi pada penghujung tempoh berpantang atau setelah habis berpantang.


Tanda yang boleh menyebabkan bentan adalah ibu mengambil makanan sejuk atau terlanggat benda keras. Kesan daripada itu badan akan berasa sejuk dan seperti hendak pitam atau demam. Perkara ini berlaku adalah kerana dalaman ibu masih belum sembuh sepenuhnya.


Bagi mengelakkan ibu terkena bentan, penjagaan diri ketika berpantang perlu diberi perhatian serius. Ibu haruslah menjaga pemakanan, banyakkan berehat dan elakkan dari terkena jangkitan kuman.

1. Jaga pemakan ~ Pemakan turut mempengaruhi masalah bentan. Oleh itu pastikan ibu mengamalkan pemakanan sihat dan berkhasiat khusus untuk ibu berpantang. Antara makanan bersifat sejuk dan boleh menyebabkan wujud angin dalam perut yang mesti dielakkan seperti kangkung, kacang panjang, labu air, kubis,terung, nangka muda. 

2. Banyakkan berehat ~ selepas bersalin, ibu perlu banyak berehat, jangan terlalu aktif membuat kerja rumah atau mengangkat objek berat. Minta bantuan suami atau penjaga untuk membantu.

3. Elakkan jangkitan kuman ~ ibu selepas bersalin mudah mendapat jangkitan kuman pada bahagian peranakkan, rahim, saluran atau pundi kencing. Oleh itu kebersihan diri haruslah dijaga untuk menggelakkan jangkitan kuman.




sms/whatsapp for order : Mie 010.3694948






Luka Bersalin Cepat Sembuh 











1 ulasan: