MINUMAN BERGAS PUNCA GOUT??

Sabtu, September 20, 2014 Mie Normi 0 Comments



BENARKAH MINUMAN BERGAS PUNCA GOUT?? | BAGAIMANA IA TERJADI?? | SUPPLEMEN YANG DICADANGKAN

Minuman bergas atau berkarbonat sangat populor masa musim perayaan, majlis hari lahir, majlis santai-santai, sebab minuman nie sangat mudah disediakan, letak ais je dah boleh minum btul tak ?? Tapi setiap minuman atau makanan tu pasti ada keburukan dan kebaikannya kan, hari nie just nak syer sikit info berkaitan minuman bergas @ berkarbonat nie, baru-baru nie terdapat satu kajian yang mengatakan pengambilan minuman berkarbonat dan beralkohol secara berlebihan juga berpotensi menyebabkan seseorang menderita penyakit GOUT. Ini adalah disebabkan meningkatnya ASID URIK dalam darah seterusnya menyebabkan kesakitan sendi, bila jumlahnya dalam darah terlalu tinggi boleh mengakibatkan pembetukan ketulan kristal di dalam serta di sekitar sendi. Masalah ini berhubung kait dengan pengambilan Fruktosa.




<<APA YANG ANDA TAHU MENGENAI FRUKTOSA??>>

Fruktosa merupakan gula yang terdapat secara semulajadi di dalam buah-buahan dan madu. Ia banyak digunakan sebagai bahan pemanis untuk minuman berkarbonat dan beralkohol serta tidak ketinggalan juga beberapa makanan seperti makanan segera dan makanan di dalam tin. Fruktosa dianggap sebagai 'pemanis nutritif' kerana ia memiliki sebanyak empat kalori 
per gram.
Dr. Peter Simkin dari Universiti Washington menjelaskan peningkatan penyakit Gout juga berhubung kait dengan pertambahan pengambilan fruktosa dan masalah obesiti. Biarpun ia ditemukan dalam dalam buah-buahan dalam sisi lain, ia turut memiliki kesan negatif terhadap tubuh badan jika diambil berlebihan. Gula utama dalam minuman ringan ini memiliki kesan toksik pada tubuh seperti ketidakseimbangan kimia, masalah pencernaan dan menghilangkan vitamin dan mineral di dalam tubuh.



BAHAYANYA GOUT 

   Asid Urik yang berlebihan di dalam darah adalah disebabkan metabolisme dan pengendalian asid urik yang tidak seimbang sama ada pengeluaran yang berlebihan atau kegagalan buah pinggang untuk menyingkirkannya. Apabila ia berlebihan maka ia akan mendap di dalam sendi dan menyebabkan keradangan sendi. Malah jika mendapan ini berpanjangan ia akan menyebabkan pembentukan 'tophi' dan batu karang di buah pinggang.

   'Tophi' boleh terbentuk di jari,siku, tangan dan termasuk juga cuping telinga. Manakala mendapan di buah pinggang turut menyebabkan batu karang seterusnya meningkatkan risiko jangkitan kuman serta kegagalan buah pinggang. Pun begitu serangan gout boleh berlaku secara tiba-tiba antaranya ketika minum alkohol secara berlebihan, kekurangan air dalam badan atau berpuasa, kecederaan pada sendi dan sebagainya.

   Di antara tanda-tanda serta gejala-gejala penyakit gout adalah sakit sendi secara tiba-tiba terutama di ibu jari kaki, pergelangan kaki, lutut selain sendi menjadi bengkak,panas, demam, merah dan teramat sakit. Pun begitu bagi mereka yang mengalami simptom-simptom ini hendaklah mendapatkan rawatan awal secepat mungkin bagi mengurangkan kekerapan serangan serta mengelakkan komplikasi.

   Rawatan termasuklah mendapatkan ubat 'Non Steroidal Anti-Inflammatory Drug' (untuk mengurangkan rasa sakit dan bengkak), Colchicine (mengurangkan sakit sendi namun terdapat kesan sampingan iaitu cirit birit). Selain itu disarankan juga untuk menggunakan 'cold pack' pada sendi yang sakit untuk melegakan kesakitan serta minum air yang cukup untuk mengurangkan risiko pembentukan batu karang di buah pinggang.

   Untuk langkah pencegahan, anda dinasihatkan menjauhi pengambilan minuman berkarbonat, alkohol, kurangkan pengambilan fruktosa, lebihkan produk tenusu serta kopi, hadkan makan daging dan sebagainya.

Bagi anda yang sememangnya sedang mengalami kesakitan disebabkan penyakit GOUT ini dan ingin merawatnya secara semulajadi, anda disarankan untuk mencuba Supplemen Shaklee. 

CADANGAN SUPPLEMEN UNTUK PENYAKIT GOUT

Pengambilan beberapa supplemen dapat membantu mengurangkan asid urik di dalam badan pesakit gout ini dan meredakan simptom kesakitan yang pesakit alami. Antara supplemen yang dicadangkan adalah ALFALFA. OMEGA GUARD dan yang paling bagus adalah dengan mengamalkan VIVIX.


Alfalfa-membantu menyingkirkan toksin secara lembut dari badan dan menurunkan bacaan asid urik. Pengambilan air yang banyak sangatlah penting ketika mengamalkan alfalfa.

Omega guard-adalah merupakan agen anti keradangan. Ia sangat penting untuk mengelakkan radang pada sendi-sendi pesakit sebelum ianya menjadi bengkak dan keadaan bertambah teruk 


Kelebihan Menjadi Pelanggan Mamalifna dan Mendaftar sebagai Ahli 
- anda layak mendapat service perkhidmatan yang terbaik 
- anda layak mendapat Free Konsultasi
- anda akan di masukkan kedalam Group Support telegram/whatsapp
- anda akan dibimbing ke dalam Group Biz dari A to Z




Mengapa perlu bayar lebih, Dapatkan penjimatan untuk setiap produk Shaklee dengan mendaftar sebagai ahli JOM DAFTAR SEKARANG! banyak kelebihannya, jangan buang masa daftar sekarang



Tambah Pendapatan bersama SHAKLEE



* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 



Untuk Maklumat Lanjut, Info Hubungi :: 

Mie Normi (Shaklee Independent Distributor) 
Sms/Call/Whatsapp: 019-4717298 
Email: mimie0586@gmail.com 
FB Page : https://www.facebook.com/Mamalifna


"INGIN MENDAPAT 4-5-6 ANGKA SEBULAN DENGAN MENDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE? HUBUNGI SAYA!! HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN! WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN! DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSLUSIF DI FACEBOOK"

0 ulasan: