MINUMAN BERGAS PUNCA GOUT??

Sabtu, September 20, 2014 Unknown 0 Comments



BENARKAH MINUMAN BERGAS PUNCA GOUT?? | BAGAIMANA IA TERJADI?? | SUPPLEMEN YANG DICADANGKAN

Minuman bergas atau berkarbonat sangat populor masa musim perayaan, majlis hari lahir, majlis santai-santai, sebab minuman nie sangat mudah disediakan, letak ais je dah boleh minum btul tak ?? Tapi setiap minuman atau makanan tu pasti ada keburukan dan kebaikannya kan, hari nie just nak syer sikit info berkaitan minuman bergas @ berkarbonat nie, baru-baru nie terdapat satu kajian yang mengatakan pengambilan minuman berkarbonat dan beralkohol secara berlebihan juga berpotensi menyebabkan seseorang menderita penyakit GOUT. Ini adalah disebabkan meningkatnya ASID URIK dalam darah seterusnya menyebabkan kesakitan sendi, bila jumlahnya dalam darah terlalu tinggi boleh mengakibatkan pembetukan ketulan kristal di dalam serta di sekitar sendi. Masalah ini berhubung kait dengan pengambilan Fruktosa.




<<APA YANG ANDA TAHU MENGENAI FRUKTOSA??>>

Fruktosa merupakan gula yang terdapat secara semulajadi di dalam buah-buahan dan madu. Ia banyak digunakan sebagai bahan pemanis untuk minuman berkarbonat dan beralkohol serta tidak ketinggalan juga beberapa makanan seperti makanan segera dan makanan di dalam tin. Fruktosa dianggap sebagai 'pemanis nutritif' kerana ia memiliki sebanyak empat kalori 
per gram.
Dr. Peter Simkin dari Universiti Washington menjelaskan peningkatan penyakit Gout juga berhubung kait dengan pertambahan pengambilan fruktosa dan masalah obesiti. Biarpun ia ditemukan dalam dalam buah-buahan dalam sisi lain, ia turut memiliki kesan negatif terhadap tubuh badan jika diambil berlebihan. Gula utama dalam minuman ringan ini memiliki kesan toksik pada tubuh seperti ketidakseimbangan kimia, masalah pencernaan dan menghilangkan vitamin dan mineral di dalam tubuh.



BAHAYANYA GOUT 

   Asid Urik yang berlebihan di dalam darah adalah disebabkan metabolisme dan pengendalian asid urik yang tidak seimbang sama ada pengeluaran yang berlebihan atau kegagalan buah pinggang untuk menyingkirkannya. Apabila ia berlebihan maka ia akan mendap di dalam sendi dan menyebabkan keradangan sendi. Malah jika mendapan ini berpanjangan ia akan menyebabkan pembentukan 'tophi' dan batu karang di buah pinggang.

   'Tophi' boleh terbentuk di jari,siku, tangan dan termasuk juga cuping telinga. Manakala mendapan di buah pinggang turut menyebabkan batu karang seterusnya meningkatkan risiko jangkitan kuman serta kegagalan buah pinggang. Pun begitu serangan gout boleh berlaku secara tiba-tiba antaranya ketika minum alkohol secara berlebihan, kekurangan air dalam badan atau berpuasa, kecederaan pada sendi dan sebagainya.

   Di antara tanda-tanda serta gejala-gejala penyakit gout adalah sakit sendi secara tiba-tiba terutama di ibu jari kaki, pergelangan kaki, lutut selain sendi menjadi bengkak,panas, demam, merah dan teramat sakit. Pun begitu bagi mereka yang mengalami simptom-simptom ini hendaklah mendapatkan rawatan awal secepat mungkin bagi mengurangkan kekerapan serangan serta mengelakkan komplikasi.

   Rawatan termasuklah mendapatkan ubat 'Non Steroidal Anti-Inflammatory Drug' (untuk mengurangkan rasa sakit dan bengkak), Colchicine (mengurangkan sakit sendi namun terdapat kesan sampingan iaitu cirit birit). Selain itu disarankan juga untuk menggunakan 'cold pack' pada sendi yang sakit untuk melegakan kesakitan serta minum air yang cukup untuk mengurangkan risiko pembentukan batu karang di buah pinggang.

   Untuk langkah pencegahan, anda dinasihatkan menjauhi pengambilan minuman berkarbonat, alkohol, kurangkan pengambilan fruktosa, lebihkan produk tenusu serta kopi, hadkan makan daging dan sebagainya.

Bagi anda yang sememangnya sedang mengalami kesakitan disebabkan penyakit GOUT ini dan ingin merawatnya secara semulajadi, anda disarankan untuk mencuba Supplemen Shaklee. 

CADANGAN SUPPLEMEN UNTUK PENYAKIT GOUT

Pengambilan beberapa supplemen dapat membantu mengurangkan asid urik di dalam badan pesakit gout ini dan meredakan simptom kesakitan yang pesakit alami. Antara supplemen yang dicadangkan adalah ALFALFA. OMEGA GUARD dan yang paling bagus adalah dengan mengamalkan VIVIX.


Alfalfa-membantu menyingkirkan toksin secara lembut dari badan dan menurunkan bacaan asid urik. Pengambilan air yang banyak sangatlah penting ketika mengamalkan alfalfa.

Omega guard-adalah merupakan agen anti keradangan. Ia sangat penting untuk mengelakkan radang pada sendi-sendi pesakit sebelum ianya menjadi bengkak dan keadaan bertambah teruk 


Kelebihan Menjadi Pelanggan Mamalifna dan Mendaftar sebagai Ahli 
- anda layak mendapat service perkhidmatan yang terbaik 
- anda layak mendapat Free Konsultasi
- anda akan di masukkan kedalam Group Support telegram/whatsapp
- anda akan dibimbing ke dalam Group Biz dari A to Z




Mengapa perlu bayar lebih, Dapatkan penjimatan untuk setiap produk Shaklee dengan mendaftar sebagai ahli JOM DAFTAR SEKARANG! banyak kelebihannya, jangan buang masa daftar sekarang



Tambah Pendapatan bersama SHAKLEE



* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 



Untuk Maklumat Lanjut, Info Hubungi :: 

Mie Normi (Shaklee Independent Distributor) 
Sms/Call/Whatsapp: 019-4717298 
Email: mimie0586@gmail.com 
FB Page : https://www.facebook.com/Mamalifna


"INGIN MENDAPAT 4-5-6 ANGKA SEBULAN DENGAN MENDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE? HUBUNGI SAYA!! HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN! WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN! DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSLUSIF DI FACEBOOK"

0 ulasan:

PENGEDAR SAH SHAKLEE DI PUTRAJAYA, CYBERJAYA, UPM, UKM, BANGI & KAJANG,

Rabu, September 10, 2014 Unknown 0 Comments


Salam semua, hari nie nak buat pengumuman sikit, bukan penting sangat pun, tapi bagi yang mencari PENGEDAR SAH SHAKLEE DI PUTRAJAYA, CYBERJAYA, UPM, UKM, BANGI dan KAJANG, saya lah yang orang yang dicari itu PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA. Kadang-kadang kita nie ada juga rasa was-was nak beli online nie kan, macam-macam yang kita fikir betul tak?? nak buat bayaran takut barang tak sampai, takut kena tipu (banyak betul yang bermain dekat fikiran betul tak??) jadi sekarang tak perlu risau lagi,  saya sediakan perkhidmatan CASH ON DELIVERY, penghantaran terus sampai depan pintu. Boleh jumpa Face to Face beli barang, barang selamat, duit pun selamat......




PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA


Meh sini nak cerita sebab apa perlu beli dengan saya??? sebab saya akan berikan servis yang terbaik, Insya Allah. Jadual pengambilan lengkap dan konsultasi saya akan berikan secara PERCUMA untuk semua customer tersayang saya. Bagi yang berminat nak jadi AHLI SHAKLEE dibawah naungan MAMALIFNA, konsultasi adalah percuma seumur hidup tau!!! Banyak lagi faedah yang anda dapat, nak tau DAFTAR KEAHLIAN segera.





Bagi yang tercari-cari SID untuk membuat pembelian secara Cash On Delivery (COD) boleh la hubungi saya segera. Bagi anda yang inginkan COD dan anda berada berdekatan dengan kawasan PUTRAJAYA, CYBERJAYA, UPM, UKM, BANGI dan KAJANG penghantarn akan dipertimbangkan juga.  Apa yang pasti servis yang terbaik untuk anda semua ok...


PENTING!!! 

Anda tak perlu risau ye, saya hanya menghantar barang yang anda inginkan, bukan datang untuk berceramah atau membuat demo barangan, SEBAB saya adalah PENGEDAR SHAKLEE secara ONLINE.... Jom order sekarang !!! 


Kelebihan Menjadi Pelanggan Mamalifna dan Mendaftar sebagai Ahli 
- anda layak mendapat service perkhidmatan yang terbaik 
- anda layak mendapat Free Konsultasi
- anda akan di masukkan kedalam Group Support telegram/whatsapp
- anda akan dibimbing ke dalam Group Biz dari A to Z


Mengapa perlu bayar lebih, Dapatkan penjimatan untuk setiap produk Shaklee dengan mendaftar sebagai ahli JOM DAFTAR SEKARANG! banyak kelebihannya, jangan buang masa daftar sekarang







* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 


Untuk Maklumat Lanjut, Info Hubungi :: 

Mie Normi (Shaklee Independent Distributor) 
Sms/Call/Whatsapp: 019-4717298 
Email: mimie0586@gmail.com 
FB Page : https://www.facebook.com/Mamalifna


"INGIN MENDAPAT 4-5-6 ANGKA SEBULAN DENGAN MENDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE? HUBUNGI SAYA!! HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN! WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN! DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSLUSIF DI FACEBOOK"


0 ulasan:

Collagen Shaklee

Rabu, September 03, 2014 Unknown 5 Comments


INFO LANJUT MENGENAI FUNGSI UTAMA RAMUAN COLLAGEN POWDER SHAKLEE | ANTI PENUAAN 

Sempena bulan promosi Collagen nie, mie nak syer Fungsi Ramuan Utama Collagen dengan semua pembaca & pengikut blog mie. Untuk makluman semua Collagen Powder Shaklee nie dihasilkan daripada 7 ramuan utama yang penting untuk mempertingkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan kita dari dalam ke luar. Semakin usia kita meningkat, tubuh kita menghasilkan semakin kurang dan semakin kurang kolagen yang mengakibatkan lebih banyak kedutan dan garis halus, disamping kulit yang semakin kendur. Umur bukanlah hanya satu faktor yang menyebabkan kekurangan kolagen di dalam tubuh badan kita. Kerosakan kolagen juga boleh dipercepatkan dengan faktor luaran seperti matahari, radikal bebas diudara, air dan nutrisi, merokok dan dll. Justeru itu, Shaklee Collagen Powder mampu membantu kulit kita mengekalkan elastisiti semulajadi dan memperlahankan kehadiran kedut-kedut.



7 Ramuan Utama & Fungsinya adalah :


1. Kolagen dari Sisik Ikan Merah 

  • sisik ikan merah adalah sumber kolagen yang premium dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan
2. Ekstrak biji Camellia Japonica

  • Biji Camellia Japonica terdiri dari asid oleik, satu emolien dan pelembap kulit yang hebat dan isoflavon, antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.
3. Ekstrak Pfaffia

  • Pfaffia yang juga dikenali sebagai Ginseng Brazil, apabila digabungkan dengan ekstrak biji Camilla japonica membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic. Dengan kemampuan luar biasa mengikat amaun air yang banyak, asid hyaluronic memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin 
4. Elastin dari Kolagen Ikan 

  •  Elastin memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi berganding bahu dengan kolagen untuk mengekalkan kulit menjadi tegang, anjal dan elastik.
5. Vitamin C dan Vitamin B

  • Vitamin C menggalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit kita.
  • Vitamin B turut serta dalam metabolisma karbohidrat, lemak dan protin untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen di dalam sel
6. Ekstrak kekerang

  • Glucosamine ekstrak kekerang adalah penting didalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata
7. Lactobacillus acidophilus

  • Membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen 

 collagen
DAPATKAN KOLAGEN SHAKLEE ANDA HARI INI 



Mengapa perlu bayar lebih, Dapatkan penjimatan untuk setiap produk Shaklee dengan mendaftar sebagai ahli JOM DAFTAR SEKARANG! banyak kelebihannya, jangan buang masa daftar sekarang




* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 


Untuk Maklumat Lanjut, Info Hubungi :: 
Mie Normi (Shaklee Independent Distributor) 
Sms/Call/Whatsapp: 019-4717298 
Email: mimie0586@gmail.com 
FB Page : https://www.facebook.com/Mamalifna


"INGIN MENDAPAT 4-5-6 ANGKA SEBULAN DENGAN MENDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE? HUBUNGI SAYA!! HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN! WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN! DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSLUSIF DI FACEBOOK"




5 ulasan: