KELEBIHAN OSTEMATRIX SHAKLEE UNTUK IBU MENGANDUNG

Ahad, Ogos 17, 2014 Mie Normi 1 Comments


BAGAIMANA MEMILIH KALSIUM | MANFAAT UTAMA OSTEMATRIX | KELEBIHAN OSTEMARIX UNTUK IBU MENGANDUNG 


Assalammualaikum semua pembaca blog mie, sebelum cerita lebih mendalam tentang ostemarix nie, mie nak kongsi sikit pengalaman sendiri ambil OSTEMARIX nie. Masa bersalin anak kedua, masa tulah mula-mula mie amalkan makan ostematrix nie, nak tahu sebab apa sebab dalam pantang susah sangat nak membuang air besar. Walaupun dah makan sayur, buah dan juga minum air kosong yang banyak masih juga sembelit, nak masuk toilet je jadi trauma, tambah pula luka bersalin masih baru lagi dan agak sakit bila nak membuang nie. Baca cerita mie amalkan ostematrix nie ye.... Just nak syer apa yang hasilnya.


" Dalam tempoh 2 minggu bersalin, saya hadapi masalah nak membuang air besar, luka dan jahitan semasa bersalin masih lagi belum baik, agak takut nak membuang sbb takut jahitan terbuka masa membuang, dah buntu tak tau nak buat apa, suruh la husband beli ubat lembutkan najis, tu la perkara pertama yang terlintas dekat fikiran nie.... esoknya ada kawan datang melawat, so cerita dekat dia dan dia pun suggest la OSTEMATRIX nie, Disebabkan tertarik dengan kelebihannya, saya pun beli dan cuba.... Hari pertama ambil dah nampak kesan, saya ambil malam sebelum tidur, 4 biji sekaligus ikut dos yang telah ditetapkan (sehari sekali je),  KESAN yang diperoleh memang best sangat, bangun pagi esok terus cari toilet, badan ringan, rasa bertenaga, tak rasa langsung lenguh-lenguh badan, bangun pagi dengan mood yang ceria saja, padahal tidur 3 jam sahaja sebab baby suka berjaga malam..... terus jatuh cinta dengan ostematrix nie, rasa rugi sebab lambat kenal OSTEMATRIX Shaklee nie."


Mesti semua nak tahukan apa kelebihan ostematrix nie, baca nie nak cerita lebih lanjut dekat semua tentang ostematrix nie, bukan sekadar kalsium biasa sahaja. Kenali ostematrix shaklee, banyak kebaikannya untuk keperluan tubuh kita.


PERBEZAAN OSTEMATRIX SHAKLEE

Kalsium yang isinya paling seimbang memastikan kadar penyerapan adalah 99%. Formulanya yang unik dibuat dari mineral semulajadi dari Laut Mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc kuprum, manganes dan boron. Semua nutrien -nutrien nie perlu diambil bersama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kajian telah membuktikan supplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan.




Bagaimana memilih kalsium premium??

  • Pilih produk yang ada vitamin D dan magnesium
  • Elakkan produk yang dibuat dari tulang dan dolomite untuk mengelakkan keracunan plumbum 
  • Elakkan mineral chelated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin dalam proses menyerap mineral


MANFAAT UTAMA OSTEMATRIX

Menguatkan tulang - Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi dan sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.

Meringankan kekejangan dan kebas-kebas - Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis

Meringankan stres - Ianya mengimbangi tekanan darah, memelihara deyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stres. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.

Memperbaiki masalah haid - Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1,000mg kalsium dan magnesium serentak meringkan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.

Pengalkalian tubuh - Kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti diwaktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrient dan merangsang detoksifikasi.

Memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik

Vitamin D - Dinamakan sebagai vitamin D pada 1916 bila didapati ia mampu merawat penyakit riskets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian, yang kurang terdedah kepada matahari sewaktu musim panas, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu mengambil supplemen vitamin D.

Magnesium - Ini adalah ion positif no. 2 penting dalam tubuh kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus; menghalang endapan kalsium; melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.  

Zinc, baron, manganes, kuprum - Memelihara metabolism kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk memperbaiki tulang, rawan dan artritis.




**Penting ~ Ibu mengandung sangat memerlukan kalsium yang cukup untuk mengelakkan kekejangan dan juga untuk pembentukan tulang dan gigi bayi dalam kandungan 



Dapatkan OSTEMATRIX SHAKLEE anda hari ini, hubungi mie dan dapatkan 
Free Konsultasi



Mengapa perlu bayar lebih, Dapatkan penjimatan untuk setiap produk Shaklee dengan mendaftar sebagai ahli JOM DAFTAR SEKARANG! banyak kelebihannya, jangan buang masa daftar sekarang





* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 
Untuk Maklumat Lanjut, Info Hubungi :: 
Mie Normi (Shaklee Independent Distributor) 
Sms/Call/Whatsapp: 019-4717298 
Email: mimie0586@gmail.com 
FB Page : https://www.facebook.com/Mamalifna


"INGIN MENDAPAT 4-5-6 ANGKA SEBULAN DENGAN MENDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE? HUBUNGI SAYA!! HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN! WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN! DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSLUSIF DI FACEBOOK"

1 ulasan:

  1. Ostematrix sgt terbaik untuk ibu mengandung dan menyusu

    BalasPadam