Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta

Ahad, Ogos 31, 2014 Unknown 0 Comments

Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta ~ Selamat Menyambut Hari KEMERDEKAAN yang ke 57. 

Hari Cuti nie dapatlah kita manfaatkan bersama keluarga yang tersayang,boleh juga mummy2 semua bawa anaak-anak pergi Dataran Merdeka tengok sambutan Hari Merdeka betul tak?? 

Hari nie mie nak tulis entry yang kaitan dengan tema merdeka tahun, mie sangat tertarik dengan tema Merdeka tahun nie, tema nie ada kaitan dengan macam mana mie boleh join Shaklee, hanya sekadar nak merasa kelebihan ambil supplemen Shaklee nie dalam masa yang sama mencari supplemen yang terbaik untuk ibu menyusu,pada mulanya just nak makan sendiri jer tapi bila dah makan sendiri dan dapat pula hasil yang terbaik, terus jatuh cinta 'tak kenal maka tak cinta'..... bila  dah dapat hasil terbaik, terus ambik keputusan nak kongsi dengan semua orang kelebihannya, dan dalam masa yang sama boleh dijadikan side income family. Hanya bermodalkan RM75 sahaja mendaftar sebagai Ahli, nak tau lebih lanjut boleh pm mie, setakat nie sahaja entry yang mie nak kongsi dengan semua pembaca blog nie " SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN ke 57






Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta ~ Malaysia Tanah Air ku
MERDEKA... MERDEKA... MERDEKA...



* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 


Untuk Maklumat Lanjut, Info Hubungi :: 
Mie Normi (Shaklee Independent Distributor) 
Sms/Call/Whatsapp: 019-4717298 
Email: mimie0586@gmail.com 
FB Page : https://www.facebook.com/Mamalifna


"INGIN MENDAPAT 4-5-6 ANGKA SEBULAN DENGAN MENDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE? HUBUNGI SAYA!! HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN! WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN! DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSLUSIF DI FACEBOOK"
JANGAN LEPASKAN PELUANG YANG ADA. PELUANG HANYA DATANG SEKALI SAHAJA

0 ulasan:

TIP & PANDUAN PENYUSUAN SUSU IBU

Isnin, Ogos 25, 2014 Unknown 0 Comments



KELEBIHAN SUSU IBU |  ILMU BERKAITAN PENYUSUAN | SESUAI UNTUK ANDA YANG BARU MENIMANG CAHAYA MATA

Assalammualaikum semua, entry lepas mie ada cerita tentang Imunisasi pertama - KOLOSTRUM tapi dalam entry kali nie mie nak kongsi mengenai PANDUAN PENYUSUAN SUSU IBU yang BERJAYA dengan ibu-ibu dekat luar sana, semoga semua dapat menambahkan ilmu lagi tentang penyusuan nie. Semoga dengan perkongsian ilmu nie, ibu-ibu semua berjaya menyusukan bayi walaupun bekerja.

10 KEBAIKAN PENYUSUAN SUSU IBU UNTUK BAYI 

~ Tumbesaran 
~ Menguatkan antibodi bayi
~ IQ Tinggi
~ Kurang masalah pergigian
~ Suhu yang sesuai
~ Mengurangkan risiko alahan
~ Mendapat Zat/Nutrien yang cukup
~ Mudah Penghadaman 
~ Mengelakkan risiko KZM, Cirit birit
~ Mengurangkan risiko diabetis/obesiti

6 KEBAIKAN PENYUSUAN SUSU IBU UNTUK IBU 

~ Mudah dan tidak perlu persediaan 
~ Kurang risiko kanser payudara dan ovari
~ Jarak Kehamilan
~ Jimat masa dan wang
~ Erat kasih sayang (bonding)
~ Kecutkan rahim kurangkan pendarahan 

MENGAPA PERLU MEMULAKAN PENYUSUAN DALAM TEMPOH 1 JAM SELEPAS KELAHIRAN?

~ Kolostrum Imunisasi pertama
~ Untuk kecutkan rahim - elakkan tumpah darah
~ Mengeratkan Kasih Sayang (Bonding)
~ Susu cepat dihasilkan dan berterusan 
~ Rooting Reflex (naluri hisapan) bayi adalah kuat dalam tempoh ini 

FAEDAH IBU & ANAK BERSAMA SEPANJANG MASA ( Rooming In)


  1. Penyusuan mengikut kehendak bayi 
  2. Erat kasih sayang (bonding)
  3. Mudah teruskan penyusuan (on-demand)
  4. Ransang pengaliran dan pengeluaran susu
  5. Elak bengkak payudara
  6. Kurang infeksi/jangkitan kepada bayi 
  7. Rendah risiko diabetis, kanser,jangkitan telinga (otitis media) dikalangan bayi

KEPENTINGAN PEMBERIAN SUSU IBU SECARA 'ON DEMAND' DAN 'ON CUES'

Susu ibu mestilah diberikan pada bila-bila masa mengikut kemahuan bayi (on demand) serta semasa bayi menunjukkan tanda-tanda lapar (on cues)

Kenapa Perlu beri 'On Demand' dan 'On Cues' ??
  • Bayi mendapat imunisasi pertama daripada susu ibu 
  • Menyusu kerap mengikut kehendak bayi 
  • Memudahkan ibu menyusukan bayi 
  • Kekalkan penghasilan susu
  • Ransang pengeluaran susu dengan cepat
  • Bayi kurang menangis (kurang kebarangkalian untuk ibu memberikan susu gantian lain
  • Kurangkan bengkak susu
  • Mengurangkan kejadian jaundis dan meningkatkan berat badan dengan baik 
Apakah tanda-tanda bayi lapar atau ingin disusukan??


  • Mengerakkan mata
  • Membuka mulut, mengeluarkan lidah
  • Memusingkan kepala, mencari-cari payudara
  • Membuat bunyi berdecit perlahan
  • Menghisap jari atau kain 
  • Menangis




KEPENTINGAN PENYUSUAN BAYI DENGAN KERAP BAGI MEMASTIKAN PENGHASILAN SUSU YANG MENCUKUPI
  • Memastikan bayi mendapat susu dengan cukup
  • Mengekalkan penghasilan susu sehingga 6 bulan
  • Elak bengkak susu
  • Meransang pengeluaran susu dengan cepat

IBU Haruslah :
  • Menyusu sekerap yang mungkin - atas kemahuan bayi, jangan ikut kiraan jam
  • Susukan bayi setiap peluang yang ada
  • Menyusu di waktu malam


Tanda - tanda bayi anda telah KENYANG 
 

Senyum dan tenang


Mudah tidur/ tidak meragam














 Anda ibu berkerja?? Ingin menambahkan stok susu?? Anda mungkin juga meminati untuk mencuba SET MENYUSU SHAKLEE


Mengapa perlu bayar lebih, Dapatkan penjimatan untuk setiap produk Shaklee dengan mendaftar sebagai ahli JOM DAFTAR SEKARANG! banyak kelebihannya, jangan buang masa daftar sekarang

 

 

 


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 


Untuk Maklumat Lanjut, Info Hubungi :: 
Mie Normi (Shaklee Independent Distributor) 
Sms/Call/Whatsapp: 019-4717298 
Email: mimie0586@gmail.com 
FB Page : Mama Asraff Irdina 


"INGIN MENDAPAT 4-5-6 ANGKA SEBULAN DENGAN MENDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE? HUBUNGI SAYA!! HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN! WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN! DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSLUSIF DI FACEBOOK"

0 ulasan:

SET MENYUSU SHAKLEE

Selasa, Ogos 19, 2014 Unknown 2 Comments

SUSU IBU | KOLOSTRUM | SET MENYUSU SHAKLEE | KELEBIHAN & KESANNYA




Salam sayang semua, saat yang paling indah bergelar ibu adalah masa kita dapat memeluk bayi yang baru dilahirkan dan dapat menyusu bayi kita sendiri, pasti semua ibu-ibu dekat luar sana dapat rasa perasaan yang amat seronok masa tu betul tak?




Tahukah kita bahawa dari hari 1- 7 bayi kita mendapat kolostrum, Kolostrum adalah susu ibu yang berwarna kuning keemasan yang pekat dan likat. Kolostrum nie akan terhasil seawal kelahiran sehingga hari ke 5 selepas kelahiran, ianya tinggi dengan immunoproteins yang lengkap dan sempurna untuk bayi. Susu awal ini tidak akan banyak keluar kerana ia dihasilkan sesuai dengan saiz perut bayi. Kolostrum ini bertindak sebagai penghalang kepada sistem penghadaman bayi. Jadi ibu-ibu sekalian perlu ingat ye bahawa kita tidak perlu berikan bayi baru lahir dengan air masak sebab air akan memusnahkan lapisan pelindungan daripada kolostrum ini. 




Nie la rupanya kolostrum pertama untuk bayi yang baru dilahirkan, jadi ibu-ibu semua ambillah peluang untuk menyusukan bayi kita ye. Selepas kolostrum baru la susu yang putih akan keluar yang dipanggil susu matang. Alhamdullilah sekarang saya sedang menyusu anak kedua yang berusia 1 tahun, masa anak pertama dulu saya hanya sempat menyusu sampai usianya 1 tahun 3 bulan je, bukan sebab susu kurang tapi sebab rezeki bertambah mengandung lagi (alhamdullilah sepasang), syukur rezeki dari ALLAH. Dalam sibuk bekerja saya masih lagi mampu menyimpan stok 30oz susu sehari dengan bantuan Breast pump yang sangat bagus membantu saya time saya kerja adalah Unimom (pam manual), Eve Love (double pump letrik)


Rahsianya meh sini nak kongsi dengan ibu-ibu semua. Rahsianya adalah Set Menyusu Shaklee, mesti nak tahu supplemen apa yang saya ambikkan?? dan apa kesan yang saya dapat setelah mengamalkannya. Saya hanya amalkan ESP, ALFALFA, OSTEMATRIK dan VITA LEA

Dalam tempoh yang agak singkat saya amalkan supplemen nie, alhmadullilah sangat berkesan, tambahan pulak saya nie bekerja, Kesan yang terbaik lepas ambik ESP adalah sentiasa rasa kenyang walaupun menyusu bayi, kurang letih bila bangun pagi walaupun tak cukup tidur, masalah sembelit tiada langsung setelah ambik OSTEMATRIK, sangat-sangat bertenaga dengan VITA LEA dan ALFALFA pula bertindak sebagai milkbooster.







ESP ~ Komposisi vitamin utama dalam susu ibu ialah protein. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Protein juga diperlukan untuk membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga. Pengambilan ESP dapat memekatkan susu ibu. Selain itu dapat membantu menahan rasa lapar kerana ibu menyusu akan kerap berasa lapar dan memberi tenaga berterusan.


ALFALFA ~Si Raja Herba, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu mempercepatkan penghasilan susu ibu. Meningkatkan khasiat dalam susu ibu kerana Alfalfa mempunyai 1001 khasiat . Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih berlemak.

OSTEMATRIX ~ Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu-ibu yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari simpanan tubuh ibu. Jika kalsium ini tidak digantikan maka ibu akan mengalami risiko osteoporosis, sakit kaki dan belakang, mudah letih dan lesu. Sesetengah ibu akan mengalami kerunduman susu semasa haid, dan ini adalah kerana ibu kekurangan kalsium.

VITA LEA ~Untuk memastikan keperluan vitamin dan galian harian dipenuhi. Pada masa kini, pengambilan makanan seharian tidak dapat memenuhi keperluan zat dan vitamin yang diperlukan tubuh. Apa uniknya Vitalea Shaklee ini? Ianya mengandungi iron formula yang sangat penting bagi tubuh.


 set menyusu
DAPATKAN SET MENYUSU SHAKLEE ANDA HARI INI 







Mengapa perlu bayar lebih, Dapatkan penjimatan untuk setiap produk Shaklee dengan mendaftar sebagai ahli JOM DAFTAR SEKARANG! banyak kelebihannya, jangan buang masa daftar sekarang

 

 

 



* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 



Untuk Maklumat Lanjut, Info Hubungi :: 
Mie Normi (Shaklee Independent Distributor) 
Sms/Call/Whatsapp: 019-4717298 
Email: mimie0586@gmail.com 
FB Page : https://www.facebook.com/Mamalifna


"INGIN MENDAPAT 4-5-6 ANGKA SEBULAN DENGAN MENDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE? HUBUNGI SAYA!! HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN! WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN! DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSLUSIF DI FACEBOOK"

2 ulasan:

ALFALFA COMPLEX

Isnin, Ogos 18, 2014 Unknown 3 Comments

PERBEZAAN ALFALFA SHAKLEE | MANFAAT UTAMA ALFALFA | KHAS UNTUK IBU MENYUSU 

Tahukah anda bahawa Alfalfa Complex adalah merupakan Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee dalam tahun 1950an. Alfalfa ini dihasilkan daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/ baja bebas kimia. Alfalfa juga dikenali sebagai "Raja Segala Tumbuhan". Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa. Tumbuhan ini mengambil masa sekurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. Daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung didalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan. 

Kemudian daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Keseluruhan proses ini dijalankan dibawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti. Setiap tablet mengandungi 300mg alfalfa.

MANFAAT UTAMA ALFALFA

Tumbuhan yang sangat kaya dengan nutrisi - Alfalfa telah digunakan oleh manusia sejak lebih dari 2500 tahun dan telah dikenalpasti sebagai makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakkannya tidak terdapat di dalam buah-buahan mahupun sayuran. Ia kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu.


  • Mencuci hati, darah dan usus ~ ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot
  • Melawan alahan ~ Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap,bau badan dan ulat air (athlete's foot) dengan berkesan
  • Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut ~ Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.
  • Menyingkirkan lemak dan kolesterol ~ kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol,mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya alfalfa sahaja yang mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol
  • Melawan tumor ~ Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor
  • Melegakan keletihan ~ Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakkan penyakit
  • Mencegah/ Merawat atritis ~ Melegakan sakit atritis dan kesakitan

Cadangan pengambilan untuk kesihatan yang berpanjangan ~ 2 kali sehari (10 tablet sehari)




Mengapa perlu bayar lebih, Dapatkan penjimatan untuk setiap produk Shaklee dengan mendaftar sebagai ahli JOM DAFTAR SEKARANG! banyak kelebihannya, jangan buang masa daftar sekarang

 

 

 




* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 



Untuk Maklumat Lanjut, Info Hubungi :: 
Mie Normi (Shaklee Independent Distributor) 
Sms/Call/Whatsapp: 019-4717298 
Email: mimie0586@gmail.com 
FB Page : https://www.facebook.com/Mamalifna


"INGIN MENDAPAT 4-5-6 ANGKA SEBULAN DENGAN MENDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE? HUBUNGI SAYA!! HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN! WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN! DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSLUSIF DI FACEBOOK"

3 ulasan:

KELEBIHAN OSTEMATRIX SHAKLEE UNTUK IBU MENGANDUNG

Ahad, Ogos 17, 2014 Unknown 1 Comments


BAGAIMANA MEMILIH KALSIUM | MANFAAT UTAMA OSTEMATRIX | KELEBIHAN OSTEMARIX UNTUK IBU MENGANDUNG 


Assalammualaikum semua pembaca blog mie, sebelum cerita lebih mendalam tentang ostemarix nie, mie nak kongsi sikit pengalaman sendiri ambil OSTEMARIX nie. Masa bersalin anak kedua, masa tulah mula-mula mie amalkan makan ostematrix nie, nak tahu sebab apa sebab dalam pantang susah sangat nak membuang air besar. Walaupun dah makan sayur, buah dan juga minum air kosong yang banyak masih juga sembelit, nak masuk toilet je jadi trauma, tambah pula luka bersalin masih baru lagi dan agak sakit bila nak membuang nie. Baca cerita mie amalkan ostematrix nie ye.... Just nak syer apa yang hasilnya.


" Dalam tempoh 2 minggu bersalin, saya hadapi masalah nak membuang air besar, luka dan jahitan semasa bersalin masih lagi belum baik, agak takut nak membuang sbb takut jahitan terbuka masa membuang, dah buntu tak tau nak buat apa, suruh la husband beli ubat lembutkan najis, tu la perkara pertama yang terlintas dekat fikiran nie.... esoknya ada kawan datang melawat, so cerita dekat dia dan dia pun suggest la OSTEMATRIX nie, Disebabkan tertarik dengan kelebihannya, saya pun beli dan cuba.... Hari pertama ambil dah nampak kesan, saya ambil malam sebelum tidur, 4 biji sekaligus ikut dos yang telah ditetapkan (sehari sekali je),  KESAN yang diperoleh memang best sangat, bangun pagi esok terus cari toilet, badan ringan, rasa bertenaga, tak rasa langsung lenguh-lenguh badan, bangun pagi dengan mood yang ceria saja, padahal tidur 3 jam sahaja sebab baby suka berjaga malam..... terus jatuh cinta dengan ostematrix nie, rasa rugi sebab lambat kenal OSTEMATRIX Shaklee nie."


Mesti semua nak tahukan apa kelebihan ostematrix nie, baca nie nak cerita lebih lanjut dekat semua tentang ostematrix nie, bukan sekadar kalsium biasa sahaja. Kenali ostematrix shaklee, banyak kebaikannya untuk keperluan tubuh kita.


PERBEZAAN OSTEMATRIX SHAKLEE

Kalsium yang isinya paling seimbang memastikan kadar penyerapan adalah 99%. Formulanya yang unik dibuat dari mineral semulajadi dari Laut Mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc kuprum, manganes dan boron. Semua nutrien -nutrien nie perlu diambil bersama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kajian telah membuktikan supplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan.




Bagaimana memilih kalsium premium??

  • Pilih produk yang ada vitamin D dan magnesium
  • Elakkan produk yang dibuat dari tulang dan dolomite untuk mengelakkan keracunan plumbum 
  • Elakkan mineral chelated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin dalam proses menyerap mineral


MANFAAT UTAMA OSTEMATRIX

Menguatkan tulang - Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi dan sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.

Meringankan kekejangan dan kebas-kebas - Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis

Meringankan stres - Ianya mengimbangi tekanan darah, memelihara deyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stres. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.

Memperbaiki masalah haid - Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1,000mg kalsium dan magnesium serentak meringkan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.

Pengalkalian tubuh - Kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti diwaktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrient dan merangsang detoksifikasi.

Memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik

Vitamin D - Dinamakan sebagai vitamin D pada 1916 bila didapati ia mampu merawat penyakit riskets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian, yang kurang terdedah kepada matahari sewaktu musim panas, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu mengambil supplemen vitamin D.

Magnesium - Ini adalah ion positif no. 2 penting dalam tubuh kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus; menghalang endapan kalsium; melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.  

Zinc, baron, manganes, kuprum - Memelihara metabolism kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk memperbaiki tulang, rawan dan artritis.




**Penting ~ Ibu mengandung sangat memerlukan kalsium yang cukup untuk mengelakkan kekejangan dan juga untuk pembentukan tulang dan gigi bayi dalam kandungan 



Dapatkan OSTEMATRIX SHAKLEE anda hari ini, hubungi mie dan dapatkan 
Free Konsultasi



Mengapa perlu bayar lebih, Dapatkan penjimatan untuk setiap produk Shaklee dengan mendaftar sebagai ahli JOM DAFTAR SEKARANG! banyak kelebihannya, jangan buang masa daftar sekarang





* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 
Untuk Maklumat Lanjut, Info Hubungi :: 
Mie Normi (Shaklee Independent Distributor) 
Sms/Call/Whatsapp: 019-4717298 
Email: mimie0586@gmail.com 
FB Page : https://www.facebook.com/Mamalifna


"INGIN MENDAPAT 4-5-6 ANGKA SEBULAN DENGAN MENDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE? HUBUNGI SAYA!! HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN! WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN! DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSLUSIF DI FACEBOOK"

1 ulasan:

MANFAAT GLA SHAKLEE

Isnin, Ogos 11, 2014 Unknown 0 Comments



PERBEZAAN GLA COMPLEX SHAKLEE

Kebanyakkan GLA (gamma-linolenic acid) tersedia di pasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil (EPO), manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan.

Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik omega-6. Ianya di gabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard, anti oksidan semulajadi yang dipatenkan. Bioavailabilitinya dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun keadaan sel dan tisu.




MANFAAT UTAMA GLA

Herba tradisi yang dipercayai - Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringkan kebas urat sarat dan meningkatkan stamina. 

Mengawal selia estrogen dan testosteron - GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormone lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

Melambatkan menopaus - Memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.

Memperbaiki prostatomegaly - GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.

Menentang kanser - GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.

Memperbaiki inflamasi kulit - Ianya mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea dan kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, artritis.

Menghalang komplikasi diabetis - Merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetis semasa hamil dan usia tua. Meringkan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula dalam darah yang tinggi 

Pelangsingan dan menghalang tambah berat badan - Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambahan berat badan. Di ambil semasa perut kosong untuk mengelakkan keasidan hiper.

Menghalang tekanan darah tinggi - Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, mengembangkan saluran darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.

Memperbaiki tekstur rambut - Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.

Hiperaktif dan Autisma (ADD/AD/HD) -dibuktikan secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.



Penting !!  GLA bukan sahaja untuk WANITA **


Ramai orang bersalahanggapan bahawa GLA hanyalah untuk wanita. Sebenarnya, supplemen GLA asid linoleik yang sama penting seperti asid amino tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia, ianya akan diperolehi dari makanan. Sangat penting untuk kanak-kanak (potong gel lembut dan campurkan isinya dalam makanan), remaja, dewasa, dan juga selepas menopaus dan andropause (menopaus lelaki).




Dapatkan penjimatan untuk setiap produk Shaklee dengan mendaftar sebagai ahli JOM DAFTAR SEKARANG! 




* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 


Untuk Maklumat Lanjut, Info Hubungi :: 
Mie Normi (Shaklee Independent Distributor) 
Sms/Call/Whatsapp: 019-4717298 
Email: mimie0586@gmail.com 
FB Page : https://www.facebook.com/Mamalifna

0 ulasan: