PERFORMANCE DRINK TERBAIK UNTUK SAHUR

Ahad, Jun 22, 2014 Unknown 0 Comments

Minuman Pilihan di Bulan Puasa

sedar tak sedar lagi seminggu kita akan menjalani ibadah puasa di Bulan Ramadhan  sebagai umat Islam ini adalah merupakan Rukun Islam yang ke 4 yang wajib kita laksanakan.

sebut je pasal Bulan Ramadhan semua akan berlumba2 melakukan ibadah kan, mana taknya, pahala yang kita akan terima berkali ganda besar dari bulan2 biasa. Jadi untuk  menempuh 30 hari puasa di Bulan Ramadhan amatlah sukar juga dengan keadaan cuaca negara kita pada masa ini. Jadi untuk menambahkan tenaga kita dalam bulan Ramadhan nie, apa kata kita try ambil Performance Drink + ESP + Mealshakes


Ini adalah kombinasi lengkap Set Bersahur Shaklee

Kenapa Set Sahur Shaklee??

Meh sini nak cerita sikit dengan Set Sahur Shaklee nie kita akan dapat adalah : -
~ Mengekalkan tenaga walaupun sedang berpuasa
~ Mengekalkan kesihatan sepanjang hari 
~ Performance drink dapat membantu dalam dehidrasi & kekeringan 
~ Mealshakes dan ESP pula adalah sumber protien dan menyediakan vitamin dan mineral  
    penting yang lain. 

ESP ~ Bekalan protein sepanjang hari yang memberi tenaga sepanjang hari      
Performance Drink ~ Mengelakkan kehilangan air dalam badan & Mengekalkan paras glukos dalam badan untuk  elakkan keletihan
Mealshakes ~ Bekalan nutrien lengkap untuk menyokong badan sepanjang berpuasa
   
 


RESEPI SAHUR 3 in 1

* Campurkan 1 sudu besar - Performance Drinks, ESP dan Mealshakes
* 3 biji KURMA @ 1 sudu besar MADU
* 1 Gelas @ 500 ml susu segar (boleh juga digantikan dengan air putih)
** Blender kesemua sekali dan sedia untuk diminum semasa bersahur


Sangat sesuai diambil oleh semua golongan termasuklah IBU MENGANDUNG , IBU MENYUSU & ANAK-ANAK anda




 


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 





Untuk Maklumat Lanjut, Info Hubungi :: 
Mie Normi (Shaklee Independent Distributor) 
Sms/Call/Whatsapp: 019-4717298 
Email: mimie0586@gmail.com 
FB Page : https://www.facebook.com/Mamalifna

0 ulasan:

Herb-Lax

Sabtu, Jun 07, 2014 Unknown 0 Comments

Ketahui Antara MANFAAT HERB LAX kepada tubuh kita 

1. Bertindak sebagai Agen Pembersihan Najis yag tersekat 
2. Meransang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita
3. Membantu dalam menangani Masalah SEMBELIT
4. Tindakan Pembersihan yang lembut boleh menembalikan semula proses semulajadi pergerakan usus (natural bowel movement) dan secara langsungnya membantu masalah sembelit
5. Mengempiskan PERUT
6. Membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. Sesuai diambil seperti biasa atau dicampurkan dalam air panas sebagai minuman teh herba. 

Tahukah anda apakah formulasi yang dipatenkan untuk menghasilkan HERB LAX?? Meh sini saya nak cerita dan nak berkongsi sedikit info dengan anda, disini saya akan senaraikan bahan-bahan yang digunakan untuk menghasilkan HERB LAX nie untuk makluman semua. Antaranya ialah :

  • Senna Leaves -   Bertindak untuk meransang tindakan pembersihan yg lembut pada usus dan perut, mempercepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak 
  • Buckhorn bark - Bertindak melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usus
  • Licorice root - Membantu proses detoksifikasi
  • Fennel seeds - Mengeluarkan toksin yang terkumpul akibar lebihan makanan dan pengambilan alkohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk masalah sembelit dan kembung perut atau usus
  • Anise seeds - meransang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan
  • Rhubarb root - Herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakan sebagai antibiotik
  • Blue malva flower - Membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit
  • Culver's root - Membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma
  • Alfalfa Leaves - Bertindak membersihkan usus darah dan hati

PENTING!!!

Bagi mereka yang mempunyai sistem penghadaman yang lemah akan mengalami cirit-birit pada peringkat awal pengambilan. 

Mereka yang mengalami masalah sembelit yang serius boleh meningkatkan dos pengambilan kepada 5-8 biji dan boleh kembali kepada dos biasa setelah proses penghadaman/ pembuangan kembali normal


Cadangan Pengambilan 

Untuk kesihatan berpanjangan
~ 2 kali seminggu (4 biji setiap kali sebelum tidur)

Untuk pembersihan usus/ detoksifikasi, melawan kanser dan mengawal berat badan 
~ 2 kali sehari (3 biji setiap kali - selepas makan dan sebelum tidur)




* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Untuk Maklumat Lanjut, Info Hubungi :: 
Mie Normi (Shaklee Independent Distributor) 
Sms/Call/Whatsapp: 019-4717298 
Email: mimie0586@gmail.com
FB Page : https://www.facebook.com/Mamalifna

0 ulasan:

Manfaat Vita E

Jumaat, Jun 06, 2014 Unknown 0 Comments


Apakah Perbezaan Vita E Complex Shaklee

Vita E Shaklee diperbuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum, yang kaya dengan Vitamin E, diekstrak d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis vitamin E (alpha, beta, gama,delta). Ianya adalah vitamin E yang paling lengkap dipasaran. 

Ia mengandungi 10 mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap vitamin E, memelihara membran sel-sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot. Ianya juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina




8 Manfaat Utama Vita E Shaklee yang perlu anda tahu 

1. Melindungi Jantung

- Pengambilan harian 800IU vitamin E untuk jantung yang sihat
- Melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid
- Meningkatkan koleterol HDL
- Mengurangkan tekanan darah
- Menghalang platelet darah melekat kedinding arteri
- Menghalang anemia hemolitik 
- Penyakit jantung dll

2. Mempertingkatkan Kemampuan Reproduktif

- Kajian pada tahun 1924, mendapati vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Para lelaki yang mengambil 600IU-800IU vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.

3. Anti Penuaan 

- 1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha 

4. Anti Oksidan yang kuat 

- Pengambilan lebih dari 1200IU sehari untuk anti oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakkan akibat radial bebas. Ianya juga memperbaiki masalah oksidasi - katarak dan masalah penglihatan.

5. Kelestarian Tenaga

- Meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih 

6. Memperbaiki Arthritis

- Meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikos, sakit sendi

7. Menghalang Keguguran 

- Merawat musculus pectoralis fibrosis otot dada, sindrom prahaid dan sindrom menopaus seperti hot flush. Digunakan pada ujian klinikal untuk menghalang kematian janin dan keguguran

8. Memperbaiki Parut

- Memperbaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh digunakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut


 





* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 




Untuk Maklumat Lanjut, Info Hubungi :: 
Mie Normi (Shaklee Independent Distributor) 
Sms/Call/Whatsapp: 019-4717298 
Email: mimie0586@gmail.com 
FB Page : https://www.facebook.com/Mamalifna

0 ulasan:

JOIN SHAKLEE

Jumaat, Jun 06, 2014 Unknown 0 Comments




DAFTAR SEBAGAI AHLI DAN PENGEDAR SHAKLEE





Kelebihan Menjadi Ahli & Pengedar Shaklee :





1. Shaklee adalah jenama TERKENAL & BERKUALITI



 ~ Shaklee adalah jenama terkenal yang semakin menjadi pilihan rakyat Malaysia kerana kualiti produknya dan harganya yg sangat affordable compare to produk2 lain dipasaran. 




2. MODAL dan RISIKO yang RENDAH



 ~ Tidak seperti bisnes lain yang memerlukan modal yang tinggi (dan risiko yang tinggi), hanya modal serendah RM65 sahaja di perlukan untuk pendaftaran seumur hidup sebagai Pengedar Shaklee. Tidak ada yuran atau komitmen bulanan.




3. Harga AHLI YANG RENDAH



 ~ Semua Pengedar Shaklee boleh membeli produk Shaklee dengan harga yang lebih rendah. Jika anda seorang PENGGUNA TEGAR Shaklee, lebih baik anda mendaftar terus sebagai AHLI SHAKLEE walaupun tidak mahu berniaga.



" Ini kerana anda dapat mengumpul point dan Shaklee akan memberi CASH BONUS daripada point tersebut "




4. BONUS yang LUMAYAN



 ~ Shaklee menawarkan pakej bonus yang lumayan kepada setiap Pengedar berdasarkan jualan. Ini termasuk bonus wang tunai, bonus kereta, percutian/ haji dan umrah dan banyak lagi. Lagi banyak jualan, lagi banyak bonus anda. Anda tentukan. Jika tiada jualan jangan risau kerana anda tidak di kenakan sebarang caj atau komitmen bulanan. Cuma tiadalah bonus. Jadi tiada risiko di pihak anda. 




5. Peluang MENJANA PENDAPATAN dengan MUDAH



~ Anda boleh menjadi pengedar Shaklee secara part time. Samaada anda bekerjaya ataupun surirumah, bisnes Shaklee sangat sesuai utk anda !! Ini kerana anda masih boleh membuat kerja seharian dan menguruskan bisnes Shaklee kerana ianya mudah. Semuanya secara online sahaja yang mana anda tidak perlu keluar dari rumah even ke pejabat pos pun. Sgt mudah dan jimat !! 




6. Sistem online & PENGHANTARAN yang MUDAH



 ~ Shaklee mempunyai sistem online yang mudah di gunakan. Anda tidak perlu lagi pergi ke branch shaklee untuk mengambil produk dan kemudian ke pejabat pos untuk diposkan kepada pelanggan.


~ Order boleh dibuat melalui sistem online Shaklee dan produk akan di hantar terus oleh Shaklee kepada pelanggan anda melalui courier. Mudah dan menjimatkan masa dan wang anda.






* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 




Untuk Maklumat Lanjut, Info Hubungi :: 
Mie Normi (Shaklee Independent Distributor) 
Sms/Call/Whatsapp: 019-4717298 
Email: mimie0586@gmail.com 
 FB Page : https://www.facebook.com/Mamalifna

0 ulasan:

Vita E Shaklee

Rabu, Jun 04, 2014 Unknown 0 Comments



Viamin E Semulajadi untuk Kesihatan Jantung, Otak, Kolon, Prostat dan Sistem Imun

Apakah yang anda tahu mengenai Vitamin E ? 

Vitamin E merupakan sejenis antioksidan kuat yang boleh larut dalam lemak di mana ia menyokong kesihatan jantung, otak dan prostat disamping meningkatkan fungsi peparu, kolon dan fungsi imun. Satu kajian yang dijalankan oleh sekumpulan penyelidik menunjukkan bahawa pengambilan vitamin E berupaya meningkatkan funsi imun pada warga tua.


Satu Kapsul Gel Lembut Vita E membekalkan ::-
  •  400 IU sumber asli vitamin E
  • 65 mcg selenium sebagai pelengkap aktiviti vitamin E
  • 39.4 mg Ekstrak Biji Anggur (Vitis vinifera)





* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 



Untuk Maklumat Lanjut, Info Hubungi :: 
 Mie Normi (Shaklee Independent Distributor) 
Sms/Call/Whatsapp: 019-4717298 
Email: mimie0586@gmail.com 
FB Page : https://www.facebook.com/Mamalifna

0 ulasan: