TAHUKAH ANDA ADAKAH BAYI ANDA MENDAPAT SUSU YANG CUKUP??

Ahad, Mei 04, 2014 Mie Normi 0 Comments

 


Salam mummy2 semua, sy just nak syer sikit dengan mummy2 semua mcm mana kita nak tau sama ada baby kita dapat cukup tak susu jika kita hanya menyusu badan sepenuhnya. Agak2 mummy semua pernah terfikir x sebelum nie.. Jom kita baca sikit cm mana kita nak tau bayi kita mendapat susu yang cukup sehingga kita berikan mereka makanan pertama selain susu. 

  • So mcm mana mummy2 semua, adakah semua ini ada dalam list anda semasa proses penyusuan, harap mummy2 semua sentiasa memantau ye keadaan bayi. Bagi mummy2 yang ingin menyusukan bayi sehingga umur 2 tahun ble la try set penyusuan shaklee nie.

    Meh sini saya nak kongsi cerita sikit, cm mn saya boleh ambil set penyusuan Shaklee nie dan apa hasilnya.... Oktober 2013 yang lalu saya telah selamat melahirkan bayi perempuan (anak ke2), dalam masa yang sama saya juga berhasrat untuk menyusukan bayi saya sampai 2 tahun sebab masa anak yang 1st dulu saya boleh menyusu sampai 1 tahun 3 bulan shj (susu x byk) sedih sgt huhhuhuhuhuh, x jumpa apa2 pun supplement time tu, hnya bergantung pada sumber makanan yang boleh menggalakkan susu sahaja (tempe/kacang soya/lobak putih)

    Mula2 sy try ambil ESP Shaklee + Alfalfa shj, dan hasilnya Alhamdullilah berjaya, dekat ofc shj saya ble kumpul 30 oz hanya 3 kali sesi mengepam antara pkl 8-5 ptg . Syukur sangat baby saya skrng pun makin tembam n chubby. Mesti semua tertanya-tanyakan kenapa ESP + Alfalfa, haaa meh baca sikit info pasal ESP + Alfalfa utk ibu menyusu nie





    ESP – SOY PROTEIN ISOLATE POWDER
    Komposisi vitamin utama dalam susu ibu ialah protein. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Protein juga diperlukan untuk membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga. Pengambilan ESP dapat memekatkan susu ibu. Selain itu dapat membantu menahan rasa lapar kerana ibu menyusu akan kerap berasa lapar dan memberi tenaga berterusan.


    ALFALFA
    Si Raja Herba, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu mempercepatkan penghasilan susu ibu. Meningkatkan khasiat dalam susu ibu kerana Alfalfa mempunyai 1001 khasiat . Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih berlemak.


    * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit






 

Untuk Maklumat Lanjut, Info Hubungi :: 

Mie Normi (Shaklee Independent Distributor) 
Sms/Call/Whatsapp: 019-4717298 
Email: mimie0586@gmail.com 
 FB Page : https://www.facebook.com/Mamalifna

0 ulasan: