Kebaikan Mealshakes Shaklee

Sabtu, Mei 17, 2014 Unknown 1 Comments



Kebaikan mealshake untuk kanak-kanak

  1. Mampu mengurangka Ekzema
  2. Untuk Tumbesaran kanak-kanak
  3. Untuk Perkembangan Minda kanak-kanak
  4. Untuk menaikkan selera makan anak
  5. Untuk Anak yang dah berhenti susu ibu
  6. Untuk Anak kekal aktif
  7. Bertindak sebagai perlindung daripada jangkitan penyakit kepada anak-anak
  8. Meningkatkan berat badan anak
  9. Membantu anak fokus
  10. Membantu mengurangkan kekerapan asthma
  11. Mengatasi masalah sembelit pada anak
  12. Supplement yang sesuai untuk anak yang menghadapi masalah diabetes tahap 1
  13. Membantu menurunkan berat badan anak yang obesiti
  14. Ambil semasa sarapan meningkatkan kecergasan seawal pagi
  15. Supplement yang sangat mudah untuk disediakan boleh juga dijadikan aiskrim dan dicampur di dalam jus@susu




PERBEZAAN MEALSHAKE SHAKLEE

Mealshake Shaklee menyediakan HIDANGAN LENGKAP dan asid amino serta nutrisinya MUDAH DISERAP untuk kegunaan harian. Ia diperbuat daripada bahan semulajadi - BUAH-BUAHAN, SAYURAN, KACANG SOYA, LACTALBUMIN (sejenis susu) dan lain-laian. Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protein yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh dari peringkat bayi hingga ke orang dewasa. Kebiasaannya, ia mengandungi pelbagai nutrisi seperti immunoglobulin, lactoferrin, bacteriolysin dan sebagainya.  

Mealshake Shaklee dihasilkan untuk semua golongan - bayi, pelajar, kanak-kanak membesar, ibu mengandung, para atlet, pengamal sayuran (vegetarian), orang sakit, orang yang sibuk bekerja atau orang yang selalu mengambil makanan segera. Jika anda mencari sarapan pagi yang penuh berkhasiat, mealshake merupakan pilihan yang bijak.




MANFAAT UTAMA
  • NUTRISI LENGKAP - menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Ia turut mengandungi lecitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.
  • MEMBEKAL NUTRISI KEPADA SEL TUBUH - kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, rambut, kuku, organ, darah, imun dan lain-lain.
  • MEMBANTU TUMBESARAN - mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk mebina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.
  • ANTIOKSIDA - mengandungi vitamin A, C, E, Zink, selenium yang merupakan agen anti oksida yang nertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.
  • MENGEMBALIKAN SERI WAJAH - Mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi dan copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang lebih cantik.
  • DETOKSIFIKASI - kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.
  • KELAZATAN  RASANYA - minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktos semulajadi: penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang PEWARNA DAN GULA TIRUAN. Lazat untuk dinikmati oleh semua golongan.

CARA PENGAMBILAN
Campurkan 2 sudu besar Mealshake bersama Soy Isolate Protein Powder dan Performance Drinks (semasa perut kosong) atau diminum begitu sahaja tanpa campuran.
 


 credit



* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.




Untuk Maklumat Lanjut, Info Hubungi ::
Mie Normi (Shaklee Independent Distributor) 
Sms/Call/Whatsapp: 019-4717298 
Email: mimie0586@gmail.com 
FB Page : https://www.facebook.com/Mamalifna

1 ulasan:

TIPS TAMBAHKAN SUSU BADAN

Sabtu, Mei 17, 2014 Unknown 1 Comments



Salam sayang semua mummy2 dan blog reader mamalifna sekalian, hari nie saya nak berkongsi cm mana nak tambah susu badan. Selalu sangat dengar cerita mummy2 dkt luar sana yang ada masalah nak tambah susu badan. Just nak syer apa yang saya buat semasa dalam tempoh menyusu anak2.




Tips pertama KERAP MENYUSU



PENTING ye, Semakin kerap ibu menyusukan bayi, semakin banyak susu akan terhasil. Jadi, galakkan bayi untuk lebih kerap menyusu. Penyusuan di antara 10 hingga 12 kali atau lebih dalam tempoh 24 jam akan merangsang hormon prolaktin yang menghasilkan lebih banyak susu. Tapi mcm mana plak klu ibu yang bekerja, tak susah sebenarnya ibu yg bekerja boleh membuat sesi mengepam semasa bekerja, jadual mengepam yang teratur mampu untuk meningkatkan jumlah susu.



Jadi ibu-ibu semua jangan komplen ye bila baby sekejap-sekejap nak menyusu. Kerana ianya sangat bagus utk meningkatkan penghasilan susu. Konsep susu ibu ini based on "demand and supply". Kalau baby nak menyusu, bagi saja....=)

** Penghasilan susu umpama kilang,  jika banyak permintaan maka banyaklah pengeluaran

 Mummy2 semua boleh guna jadual nie sebagai panduan memantau pengeluaran susu badan



Tips Kedua AMALAN TRADISI


Petua orang lama mengamalkan pemakanan tertentu bagi menambah susu. Ia tidak terhad kepada masyarakat Melayu sahaja. Malah, kaum Cina dan India turut menggunakan kaedah yang sama. Antara jenis makanan yang dipercayai menambah susu ialah, ulam-ulaman (pegaga, peria, raja, turi, betik, jantung pisang batu dan lain-lain), lobak putih, ikan yu dan banyak lagi.



Tips ketiga MAKANAN HERBA


Terdapat beberapa jenis rempah yang biasa digunakan dalam masakan harian membantu menambah pengeluaran susu. Paling popular ialah halba. Selepas dibeli, cuci halba dengan sempurna dan keringkan. Kemudian simpan di dalam bekas bertutup dan makan sesudu halba setiap hari. Antara herba lain ialah jintan hitam. Cara pengambilannya sama seperti halba.


Tips keempat MINUM AIR ikut keperluan


Selain daripada pemakanan yang berkhasiat, air juga perlu cukup. Untuk hasil optimum ambillah air masak 2-3liter sehari. Namun, paling penting anda harus minum air kosong mengikut keperluan tubuh. Selain air kosong, anda juga boleh minum minuman lain seperti susu, air kacang soya dan jus oren segar. Jus oren segar berupaya meningkatkan penghasilan susu. Jus oren juga dapat mempercepatkan sembuhan luka semasa bersalin




Tips kelima POSISI MENYUSU yang betul



Dapatkan posisi yang betul setiap kali menyusukan bayi. Paling utama, anda perlu memastikan bayi melekap dengan betul. Jika anda menghadapi masalah untuk mendapatkan posisi yang betul, dapatkan tunjuk ajar daripada jururawat, doctor atau pakar laktasi tentang teknik dan posisi yang berkesan. Jika teknik penyusuan tidak betul, bayi anda tidak akan selesa dan susu juga tidak akan keluar, ini akan menyebabkan bayi anda tidak lagi mahu menyusu.



 credit to


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 



Untuk Maklumat Lanjut, Info Hubungi :: 
Mie Normi (Shaklee Independent Distributor) 
Sms/Call/Whatsapp: 019-4717298 
Email: mimie0586@gmail.com 
FB Page : https://www.facebook.com/Mamalifna

1 ulasan:

JANA PENDAPATAN DENGAN SHAKLEE

Ahad, Mei 11, 2014 Unknown 0 Comments




JANA PENDAPATAN dari RUMAH dengan SHAKLEE


Hari nie nak cerita mcm mana klu kita Join Shaklee nie kita boleh Jana Pendapatan. Saya mula2 tertarik dengan Shaklee nie masa saya dalam pantang anak ke2, mulanya try Set Menyusu Shaklee je, dalam masa yang sama masa saya beli produk nie saya dapat blik duit pendaftaran jadi Ahli  Shaklee masa 2, so saya terfikir why not klu try bisness nie kan. untuk makluman anda semua jg masa saya ambil set menyusu Shaklee sy dapat hasil yg amat baik sekali, 1 hari (8pg-5ptg) shj saya ble kumpul 30 oz susu badan, susu memang meriah time 2 dengan izin Allah jua. Happy sangat hsbnd pun sentiasa  support.






Siapa yang perlu buat bisnes dari rumah?
  • Mereka yang setiap hari bercampur perasaan gundah gulana kerana terpaksa meninggalkan anak-anak di rumah pengasuh.
  • Mereka yang bercita-cita ingin melangsaikan hutang dengan segera dan ingin berpencen segera.
  • Mereka yang mahukan pendapatan infiniti tanpa perlu berada di bawah telunjuk orang lain untuk menentukan masa depan kita.
  • Ingin meningkatkan taraf hidup dari biasa kepada luarbiasa.
  • Mereka yang bercita-cita dan minat bisnes tetapi tidak tahu bisnes apa yang ingin dipilih, inilah dia pilihannya.
  • Mereka yang sudah penat pergi kerja pagi petang siang malam tetapi masih tiada kepuasan terutama dari segi penjagaan keluarga.

Apa keperluan untuk buat bisnes secara online?
  • Sekeping hati yang cekal dan memang berkehendak untuk maju
  • Nama lagi bisnes online maka haruslah ada line internet. Biasa sekarang hampir semua orang ada akaun facebook kan maka line internet tu rasanya tiada masalah.
  • Tidak perlukan modal jika ingin buat bisnes shaklee kerana hanya perlukan yuran pendaftaran RM65+postage RM10 sahaja untuk memulakan bisnes dari rumah.

Banyak jenis bisnes online yang anda boleh buat tetapi saya memilih shaklee kerana saya yakin masa depan ada bersama shaklee. Kenapa saya yakin dengan shaklee?

  • Pelan pemasaran yang komprehensif dan telus. 
  • Sistem yang adil, semua orang berpeluang untuk berjaya kerana iainya bukan sistem piramid. Kalau piramid kita yang bawah sentiasa akan di bawah. Tapi konsep shaklee sesiapa sahaja bboleh berjaya yang penting siapa usaha dia dapat.
  • Produk yang terbukti berkesan. Kalau nak tau kebanyakan pengedar atau ahli shaklee hampir semua asalnya adalah dari mereka yang terlebih dahulu menggunakan shaklee. Dari mencuba makan sendiri akhirnya jatuh cinta dengan produk shaklee. Keberkesanan setiap produk tidak boleh ditipu, jika tidak berkesan akhirnya ramai pelanggan akan lari. tapi tidak dengan shaklee kerana saban hari begitu ramai mereka yang ingin menjana pendapatan dengan shaklee.
  • Sudah terbukti bertahan dari dulu sehingga sekarang, bertahan di Malaysia sejak 25 tahun yang lalu dan masih lagi ujud sampai sekarang.
  • Ramai jutawan senyap muncul dengan hanya berbisnes shaklee dan ianya adalah berpanjangan, bukan bermusim kerana sudah terbukti ramai berjaya sudah 25 tahun buat shaklee dan masih lagi buat shaklee.
  • Semestinya patuh syariah kerana kita berkonsepkan ada produk untuk dijual bukannya produk maya, bagi modal alih-alih dapat untung ribu-ribu setiap bulan. Semua orang mahu keberkatan kan, bukan hanya mahukan wang segera yang tidak kekal.



 
Jika anda masih ragu2 dgn Shaklee, anda ble hubungi saya dan jika anda berminat menjadi Ahli dan join our bisness group utk cari income lebih, jangan malu jangan segan!!! Kami sangat berbesar hati menerima dan membantu anda tidak kira dimana anda berada kerana kini semuanya di hujung jari anda.

Insyaallah, dengan usaha dan kesungguhan yang tinggi kita boleh berjaya dan membantu keluarga. sama2 kita mengejar impian, impian saya juga ingin menjadi WAHM (Work at Home Mom), ble jaga anak2 dengan penuh rasa tanggungjawab sebagai ibu. Peluang  yang datang ini  hanya sekali dalam hidup. 



Ingin sertai keluarga besar kami yang ANDA PASTI TAKKAN MENYESAL?? Jom!!! Hanya RM75 anda boleh Jana Pendapatan dari RUMAH. Wakil Pengedar seluruh Malaysia di perlukan









* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.



Untuk Maklumat Lanjut, Info Hubungi :: 
 Mie Normi (Shaklee Independent Distributor) 
Sms/Call/Whatsapp: 019-4717298 
Email: mimie0586@gmail.com 
FB Page : https://www.facebook.com/Mamalifna

0 ulasan: